Search

Na úvod SP druhé místo. Samková prohrála jen s Jacobellisovou - iDNES.cz

Olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z letošních her v Pchjončchangu se na pódium prosadila i poté, co si podle informací České televize při startu semifinále hnula s ramenem.

Ve Světovém poháru se pětadvacetiletá Samková dostala na stupně vítězů podvacáté v kariéře. Druhé místo vybojovala posedmé.

Ve čtvrtfinále se dostala v technické pasáži po startu do čela a první místo jistě udržela. V této fázi překvapivě skončila po kontaktu se soupeřkou vítězka Světového poháru z minulé sezony Italka Michaela Moioliová.

První jízda byla konečnou i pro Hopjákovou, která se místy blížila postupové trojce, ale propadla se na páté místo a do dalších bojů nepostoupila.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat 8. až 10. ledna v německém Feldbergu.

V semifinále měla Samková kvůli ramenu špatný start, jela poslední, ale měla štěstí. Chybovala Italka Sofia Belingheriová a spadla Francouzka Manon Petitová Lenoirová, která zpomalila i soupeřky a Samková se posunula na druhé místo.

Do finále česká reprezentantka odstartovala čtvrtá a postupně se propracovala dopředu. V půlce trati na moment převzala vedení, ale Jacobellisová vzápětí získala náskok. Samková dokázala druhé místo udržet před Britkou Charlotte Bankesovou.

Muži vyřazovací jízdy nejeli, Jan Kubičík, Matouš Koudelka i Radek Vintr vypadli ve čtvrteční kvalifikaci.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Cervinii

Itálie

Muži: 1. Nörl (Něm.), 2. Visintin (It.), 3. Douschan (Rak.), ...v kvalifikaci 62. Kubičík, 63. Koudelka, 74. Vintr (všichni ČR).

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Samková (ČR), 3. Bankesová (Brit.), ...19. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/snowboardcross-cervinia-eva-samkova-dvv-/lyzovani.aspx?c=A181221_124159_lyzovani_par

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na úvod SP druhé místo. Samková prohrála jen s Jacobellisovou - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.