Search

ONLINE: Biatlonistky jedou v Novém Městě sprint. Jak se daří Češkám? - iDNES.cz

Eva Puskarčíková (s číslem 6), Veronika Vítková (35), Markéta Davidová (47) a Lucie Charvátová (85). Tak vypadá sestava českých biatlonistek pro sprint v Novém Městě.

Svěřenkyním norského kouče Egila Gjellanda se v aktuální sezoně v této disciplíně příliš nedaří. V Pokljuce byla nejlepší 22. Puskarčíková, v Hochfilzenu se Vítková umístila na 25. pozici. Podaří se před domácím publikem vybojovat lepší výsledek?

Právě hlasitá podpora z hlediště by Češky mohla nakopnout. Nebo naopak znervóznět? „Budu se to snažit vytěsnit, ale těch diváků tady bude stejně moc. Bude to mazec,“ těší se Davidová, která se ve vytrvalostním závodu v Pokljuce postarala prozatím o jediné české umístění na stupních vítězů.

Už ne „turistka“, Vítková zrychluje. A Nové Město je zase o kus níž

Na zlepšené výkony z Hochfilzenu, především 14. místo ze stíhacího závodu, bude chtít v domácím prostředí navázat Vítková, momentálně 36. žena průběžného hodnocení sprintu.

„Na trati si už nepřipadám jako turistka,“ ulevila si před týdnem v Rakousku.

Nejkratší biatlonová trať zatím v právě probíhající sezoně nabízí dramatické soupeření mezi Dorotheou Wiererovou a Kaisou Mäkäräinenovou. První zastávku ve Slovinsku ovládla Finka, o týden později v Rakousku slavila Italka. Obě špičkové závodnice tak mají v hodnocení sprintu stejně bodů a dá se očekávat, že i v Novém Městě budou útočit na přední umístění.

Dahlmeierová je zpět. Mám na Nové Město nádherné vzpomínky, říká

Přibude jim ovšem jedna zdatná a věhlasná soupeřka, která právě v Česku naskočí do aktuálního Světového poháru. Po problémech se ztrátou motivace a zdravotních komplikacích se vrací Laura Dahlmeierová, dvojnásobná olympijská vítězka.

„Nové Město je pro mě speciální a opravdu mimořádné místo. Když na něj myslím, probouzejí se ve mně nádherné vzpomínky,“ povídá Němka, která na Vysočině v roce 2011 vybojovala dva bronzy z mistrovství světa juniorů.

Jestli uspěje i nyní, sledujte od 17:30 v online reportáži.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/svetovy-pohar-v-biatlonu-nove-mesto-na-morave-sprint-zen-pzg-/biatlon.aspx?c=A181221_150526_biatlon_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Biatlonistky jedou v Novém Městě sprint. Jak se daří Češkám? - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.