Search

Pastrňák řádil! Český útočník režíroval výhru Bostonu, Gudas se popral - Sport.cz

Michael Dwyer, ČTK/AP

Dvaadvacetiletý talentovaný útočník všechny své body posbíral ve třetí třetině, ve které Bruins vstřelili čtyři z pěti branek. Dvakrát Pastrňák asistoval v přesilové hře. Na konci první akce byl navrátilec do sestavy Bruins Patrice Bergeron, který svou druhou brankou v zápase dosáhl na 300. branku v NHL. Při další početní výhodě nabil Pastrňák Marchandovi.

Svůj 23. gól v sezoně vstřelil Pastrňák necelých šest minut před koncem třetí třetiny, když společně s Marchandem ujeli obraně Predátorů. I když havířovskému rodákovi střela úplně nesedla, zastavila se až v síti. Za svůj výkon byl Pastrňák oceněn třetí hvězdou zápasu.

Český šikula bodoval ve třetím zápase v řadě a za tu dobu nastřádal 8 bodů za dvě branky a šest asistencí. Stejně dlouhá je i momentální série Bostonu v počtu vítězství.

Osmnáctá asistence Jakuba Voráčka jen mírnila domácí porážku Philadelphie s Columbusem, v jehož dresu ryšavý forvard před deseti lety začínal svou kariéru v NHL.

Devětadvacetiletý útočník měl prsty ve třetím gólu Flyers. Letci ve snaze srovnat dvougólové manko odvolali gólmana a výhodu jednoho muže na ledě přetavili ve snižující branku. Ve skrumáži před brankou došlo k několika dorážkám. Ujala se až ta z hole Jamese van Riemsdyka.

Už ve 13. minutě byl vidět další český hokejista v dresu Philadelphie. Obránce Radko Gudas se totiž popral s Brandonem Dubinskym.

Urostlý bek vyfasoval za potyčku kromě pětiminutového trestu i dvě minuty za nedovolené branění. To hostující Dubinky dostal od rozhodčích i osobní desetiminutý trest.

NHL:
Boston - Nashville 5:2 (1:0, 0:1, 4:1)
Branky: 16. a 42. Bergeron (na druhou Pastrňák), 52. Marchand (Pastrňák), 55. Pastrňák, 59. Kuraly - 14. Johansen, 50. Turris. Střely na branku: 32:30. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Pastrňák (všichni Boston).
Philadelphia - Columbus 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Branky: 20. Couturier, 28. Varone, 59. Van Riemsdyk (Voráček) - 30. a 34. Atinson, 16. Werenski, 40. Panarin. Střely na branku: 37:19. Diváci: 19.311. Hvězdy zápasu: 1. Atkinson, 2. Panarin, 3. Bobrovskij (všichi Columbus).

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/1054489-pastrnak-radil-cesky-utocnik-reziroval-vyhru-bostonu-gudas-se-popral.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pastrňák řádil! Český útočník režíroval výhru Bostonu, Gudas se popral - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.