Search

Po 5 letech poprvé promluvil: Toto viděl Schumacherův záchranář! - tn.cz

Příští týden, konkrétně 3. ledna, bude Michaelu Schumacherovi padesát let. Nejkrásnějším dárkem k jeho kulatinám by byla nějaká alespoň trochu pozitivní zpráva od lékařů. Ale vzhledem k tomu, že závodníkův stav zůstává už pět let prakticky nepozměněný, málokdo věří, že by se ještě někdy něco změnilo.

Díky zpovědi Stephana Bozona, tehdejšího velitele záchranářského zásahu, se můžeme vrátit zpět k nešťastným událostem 29. prosince 2013. "Stále mám v paměti, jak záchranáři v helikoptéře měli velký problém vzhledem k tomu, kde se to stalo," vyprávěl Bozon pro německý časopis FOCUS s tím, že terén hodně ztěžoval první pomoc Schumacherovi.

Už ve chvíli, kdy helikoptéra na místo letěla, osádka v ní věděla, že letí k vážnému případu. "V jiném případě bychom ani helikoptéru nepoužili. Viděl jsem ten kámen, do kterého Schumacher nalétl a rozštěpil si o něj helmu," pokračoval Bozon, který zmíněné obrázky, které má stále před očima, asi nikdy z paměti nevymaže.

15

GALERIE: Michael Schumacher

Zdroj: Profimedia

Michael Schumacher se ženou Corinnou - 2

Hodnocení:

Podle Bozona mohla jedna skutečnost nehodě přeci jen zabránit. "Chvíli před tím jen trochu sněžilo. Sníh tak lehce pokryl skálu, na kterou Schumacher najel, což vedlo k pádu. Přes tu tenkou vrstvu sněhu skálu zkrátka neviděl. Kdyby nasněžilo víc, skálu by přejel a nic by se nemuselo stát," dodal Bozon.

Let's block ads! (Why?)

http://sport.tn.nova.cz/clanek/po-5-letech-poprve-promluvil-toto-videl-schumacheruv-zachranar.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Po 5 letech poprvé promluvil: Toto viděl Schumacherův záchranář! - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.