Search

Slovensko truchlí, zemřela fotbalová legenda Adamec - iDNES.cz

Největší klubové úspěchy Adamec získal v dresu Trnavy, s níž vybojoval pět ligových titulů. Další dva přidal během vojny v Dukle Praha, hrál i za Slovan Bratislava. Čtyřikrát se stal králem střelců, celkem v nejvyšší soutěži, v níž si odbyl debut v 17 letech, zaznamenal 170 gólů.

V reprezentaci odehrál v 60. a 70. letech 44 zápasů a vstřelil 14 gólů. Na MS 1962 byl nejmladším členem stříbrného týmu, zúčastnil se i světového šampionátu v Mexiku o osm let později. V anketě o slovenského fotbalistu století obsadil druhé místo za Jánem Popluhárem.

Šedesátá léta, mužstvo Dukly Praha před zápasem na Spartě; dole zleva Josef

Šedesátá léta, mužstvo Dukly Praha před zápasem na Spartě; dole zleva Josef Vacenovský, Jan Brumovský, Pavel Kouba, Jozef Adamec, nahoře zleva Josef Masopust, Jaroslav Borovička, Jiří Čadek, František Šafránek, Svatopluk Pluskal, Ladislav Novák a Rudolf Kučera.

Reprezentační tým čs.fotbalistů, zleva Vladimír Horváth, Ivo Viktor, Juraj...

Reprezentační tým čs.fotbalistů, zleva Vladimír Horváth, Ivo Viktor, Juraj Szikora, Andrej Kvašňák, Bohumil Veselý, Ladislav Kuna, František Plass, Vladimír Hagara, Ján Pivarník, Ján Čapkovič a Jozef Adamec. (1969)

S trénováním Adamec začal jako hrající kouč Slovanu Vídeň, později kromě řady slovenských celků vedl i pražské Bohemians a Zlín. V roce 1993 byl asistentem trenéra Ježka u federální reprezentace, v letech 1999 až 2001 trénoval slovenské národní mužstvo.

Kromě gólů poutal „Hatrlo“ na hřišti a později i na lavičce pozornost i nezkrotným temperamentem a disciplinárními přestupky. Je jedním z mála hráčů na světě, kterým se podařilo vstřelit hattrick Brazilcům.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/jozef-adamec-fotbal-smrt-0w9-/fot_reprez.aspx?c=A181224_122416_fot_reprez_tof

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slovensko truchlí, zemřela fotbalová legenda Adamec - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.