Search

Berdych si v Dauhá poradil i s Cecchinatem a je po 20 měsících ve finále - TenisPortál

Tomáš Berdych v Dauhá hraje poprvé od loňského června a po půlroční pauze, během které dával dohromady bolavá záda, se mu daří. 

V novém outfitu od italské značky Hydrogen a odehrál čtyři zápasy a dosud nenašel přemožitele. Třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Kataru uspěl proti Němci Kohlschreiberovi, Španělu Verdaskovi, Francouzi Herbertovi a dnes nezaváhal v prvním vzájemném souboji s o sedm let mladším Italem Marcem Cecchinatem.

I když Berdych čelil 20. hráči světa, byl papírovým favoritem. Cecchinato sice loni vyhrál dva turnaje ATP a na Roland Garros se i díky skalpu Novaka Djokoviče dostal až do čtvrtfinále, ale mimo antuku jeho síla extrémně slábne. Vždyť semifinále na tvrdém povrchu hrál dnes vůbec poprvé v kariéře, nikdy předtím si ho nezahrál ani na challengeru.

Přesto šestadvacetiletý Cecchinato vstoupil do utkání lépe a první set měl šanci získat. Jenže nepotvrdil brejk na 4-2, v tie-breaku za stavu 6-3 nevyužil tři setboly po sobě a Berdych sérií pěti vyhraných míčků strhl sadu na svou stranu. 

A druhý set už měl český tenista plně pod kontrolou. Po svém podání ztratil jen dva míčky a tak ho nemusely příliš mrzet další nevyužité šance na retutnu včetně tří mečbolů za stavu 5-2. Vzápětí totiž utkání ukončil čistou hrou, po hodině a půl zvítězil 7-6 6-3.


Svěřenec Martina Štěpánka Berdych postoupil do svého celkově 32. finále a prvního od května 2017. Svůj poslední 13. titul slavil už v říjnu 2016 v čínském Shenzhenu. V Dauhá si finále zahraje podruhé, v sezoně 2015 v něm nestačil na Davida Ferrera.

V sobotu se po třech letech dočká reparátu a znovu bude čelit soupeři ze Španělska. Čeká ho překvapivě Roberto Bautista, (h2h 4-2) který v prvním semifinále vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče.

Bývalý čtvrtý hráč světa Berdych si postupem do finále zajistil žebříčkový posun z 71. na 57. místo. Pokud by dokázal triumfovat, bude v pondělí hráčem Top 50.

V příštím týdnu měl Berdych startovat před Australian Open ještě v Aucklandu. Po postupu do finále v Dauhá se však pořadatelům omluvil a svůj debut na Novém Zélandu na poslední chvíli zrušil.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.386.665 dolarů
páteční výsledky (04. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Berdych (ČR) - Cecchnato (4-It.) 7-6(6) 6-3
Bautista (7-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 3-6 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Goffin/Herbert (Belg./Fr.) - Haase/Middelkoop (Niz.) 5-7 6-4 10-4

Let's block ads! (Why?)

https://www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-si-v-dauha-poradil-i-s-cecchinatem-je-po-20-mesicich-ve-finale-24909/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Berdych si v Dauhá poradil i s Cecchinatem a je po 20 měsících ve finále - TenisPortál"

Post a Comment

Powered by Blogger.