Search

Konec ve čtvrtfinále. Dvacítka náskok Američanů v závěru nedotáhla - iDNES.cz

Česko - USA 1:3

Prvních pět minut čtvrtfinálového duelu se neslo ve vyrovnaném duchu, jenže poté šli Češi dvakrát do oslabení a převahu začali mít Američané. V brance národního týmu od prvních minut zářil Lukáš Dostál a držel naděje svého týmu. Vytáhl se například proti dorážce Maddena, kryl i bekhendový pokus Jacka Hughese.

V první třetině měl největší příležitost Čechů Kaut. Pokus od modré šikovně tečoval, jenže puk skončil těsně vedle tyče. Skóre utkání otevřel v 13. minutě Cates. Hughes se šikovně protáhl do pásma, poslal Catesovi kotouč za obránce a americký útočník si zpětnou kličkou šikovně poradil.

I ve druhé třetině měla Amerika navrch, přestože mohlo být po pár vteřinách hry srovnáno. Na obranné modré čáře se do samostatného úniku rozjel Ondřej Machala, zkusil vystřelit, ale zakončil nad břevno.

Na druhé straně byl Josh Norris v podobné situaci úspěšnější. Nic nevymýšlel, vystřelil mezi Dostálovy betony a trefil přesně. Snížit mohl od modré útočník Pour, ale jeho dělovka jen rozduněla zadní mantinel.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky se zaskvěl Lukáš Dostál, když výborně zasáhl proti Catesovi. Naděje českého týmu držel i v dalších minutách. Parádní zákrok předvedl proti bekhedovému blafáku Andersona, poradil si také s dalším pokusem Catese.

MS do 20 let

Program a výsledky

Drama v závěru zápasu zařídil Martin Kaut. Češi dostali možnost první přesilové hry v zápase, Martin Nečas počkal na vhodný moment a pro svého spoluhráče připravil snížení na rozdíl jedné branky. Vyrovnání už se ale Češi nedočkali. Blízko byl sice po individuální akci kapitán Nečas, ale Primeau si s jeho pokusem poradil.

V závěru zkusil český celek ještě hru bez brankáře, jenže toho Američané využili a do odkryté branky ztvrdil výhru USA Chmelevski. Češi tak loňskou semifinálovou účast neobhájili, turnaj pro ně skončil už ve čtvrtfinále.

Američané budou bojovat o finále proti vítězi utkání mezi Ruskem a Slovenskem.

Mistrovství světa do 20 let
Čtvrtfinále 3. 1. 2019 2:08
Góly:
12:12 Cates (J. Hughes)
26:10 Norris (Robertson)
59:22 Chmelevski (M. Anderson)
Góly:
51:29 M. Kaut (Nečas, Jeník)
Sestavy:
Primeau (Keyser) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, St. Ivany, Miller – Farabee, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O'Brien.
Sestavy:
Dostál (Škarek) – J. Galvas, Kvasnička, F. Král, D. Mikyska, Šalda, Bukač – M. Kaut, Nečas, Zadina – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko, Kondelík, Hrabík – Pekař, Kern, Pour – Plášek ml..

Rozhodčí: Alarie (CAN), Björk (SWE) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)

Přejít na on-line reportáž

Senzační konec dvou posledních finalistů

O velké překpvapení se v prvním čtvrtfinálovém utkání postarali junioři Švýcarska. Těm se podařilo vynulovat favorizované Švédy také díky 41 zákrokům brankáře Lucy Hollensteina.

Gólově se prosadili v první třetině Bruschweiler a ve druhé Wyst a Švýcaři tak slaví po senzační výhře 2:0 postup do semifinále šampionátu. Tam se na dvaacítkách probili naposledy před devíti lety, kdy v kanadském Saskatoonu skončili celkově čtvrtí.

Za předčasný konec lze považovat také prohru domácích Kanaďanů, kteří ve druhém čtvrtfinále vedli dlouho nad Finskem 1:0, seveřané ale dokázali 47 vteřin před koncem srovnat. V prodloužení mohl zařídit kanadský postup Comtois, jenže neproměnil trestné střílení. Obrat pro tým Suomi tak následně dokonal Utunen.

Mistrovství světa do 20 let
Čtvrtfinále 2. 1. 2019 22:00
Góly:
Góly:
15:23 Brüschweiler (Burger)
33:59 Wyss (Schmid, Lehmann)
Sestavy:
Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Boqvist, Sandin, Ginning, Lundkvist, Broberg – Fagemo, Elvenes, Gustafsson – Bemström, Hugg (A), Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Södergran, Bäck, Sveningsson – Hållander.
Sestavy:
Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Burger, Moser, Barandun – Müller, Eggenberger (C), Kurashev (A) – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Schmid, Verboon, Wyss – Lehmann, Leuenberger, Gerber – Tanner.

Rozhodčí: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (oba FIN), Hynek (CZE).

Počet diváků: 5946

Mistrovství světa do 20 let
Čtvrtfinále 3. 1. 2019 0:30
Góly:
21:30 Mitchell (Hayton, Frost)
Góly:
59:13 Heponiemi (Tolvanen, Vaakanainen)
65:20 Utunen (Talvitie, Heponiemi)
Sestavy:
DiPietro (Scott) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Frost, Hayton, Suzuki – Bowers, Anderson-Dolan (A), Leason – Veleno, Studnicka, Lafreniere – Entwistle.
Sestavy:
Luukkonen (Lindberg) – Jokiharju (A), Heinola, Vaakanainen (A), Laaksonen, Utunen, Latvala, Honka – Talvitie (C), Kupari, Heponiemi – Tolvanen, Lundell, Kakko – Ylönen, Virtanen, Puustinen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.

Rozhodčí: Pražák (CZE), Romasko (RUS) – Oliver (USA), Yketyinen (SWE)

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/online-ctvrtfinale-mistrovstvi-sveta-do-20-let-2019-cesko-usa-reprezentace-hokej-1h2-/reprezentace.aspx?c=A190102_104959_reprezentace_zele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Konec ve čtvrtfinále. Dvacítka náskok Američanů v závěru nedotáhla - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.