Search

Koudelka rázně útočil, ve druhém kole si polepšil o devět míst - Sport.cz

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil devátý v třetím pokračování Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Hladce prošel do druhého kola, po úvodní části byl osmnáctý, ve druhém se ujal vedení, ti nejlepůší z první části jej později předčili, ale i tak se posunul o devět míst. I třetí díl série vyhrál Rjoju Kobajaši z Japonska.

Lisi Niesner, Reuters

Koudelka skončil na Nový rok v Garmisch-Partenkirchenu těsně pod stupni a v kvalifikaci v Innsbrucku byl dokonce druhý. První soutěžní skok na Bergiselu ale pokazil na hraně a dopadl na 123 metrů. Soupeře v k.o. souboji Fina Andrease Alamomma (115,5) ovšem v klidu porazil.

Ve druhém Koudelka přidal 125 m a v bitvě odečtů a úprav bodových zisků stoupal do elitní desítky. Celkově je v Turné šestý.

Japonec Rjoju Kobajaši kraloval i v Innsbrucku a míří za celkovým triumfem v Turné.

Lisi Niesner

První kolo znamenalo konečnou pro Čestmíra Kožíška a Viktora Poláška. První z nich skočil 118 metrů, s Norem Andreasem Stjernenem prohrál o třináct metrů a v závodu obsadil 38. místo. Polášek skočil jen 113,5 metru a vypadl s Němcem Karlem Geigerem. V konečném pořadí Poláškovi patří 44. příčka.

Turné vyvrcholí tradičně v Bischofshofenu, kde je v sobotu na pořadu kvalifikace a v neděli závod, který začne v 17:00.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/1057655-koudelka-razne-utocil-ve-druhem-kole-si-polepsil-o-devet-mist.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Koudelka rázně útočil, ve druhém kole si polepšil o devět míst - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.