Search

Pastrňák zase řádil v NHL a Boston slaví vítězství. Vidět byli i další Češi - Sport.cz

Elise Amendola, ČTK/AP

Zápas v Bostonu patřil na začátku útočníkovi Plamenů Frolíkovi. Ten si nejdřív odseděl dvouminutový trest, ale sedm sekund po návratu z trestné lavice poslal hosty do vedení. Ještě do konce první třetiny však Bruins otočili skóre na 2:1, když u druhé trefy DeBruska asistoval Krejčí.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se Calgary povedlo srovnat, jenže už o 36 sekund později znovu vedl Boston. A když necelou minutu po začátku třetí třetiny skóroval při přesilovce Pastrňák, zdálo se, že domácí tým v pohodě ovládne zápas. Plameny, v jejichž brance chyběl český gólman David Rittich, ale dokázaly korigovat na 3:4.

Drama se snažil odmítnout Krejčí, jenž si připsal asistenci u další trefy DeBruska a Boston opět vedl o dvě branky. I v tomhle případě ale hosté ještě stihli korigovat a mohli se tak pokusit o hru bez brankáře. Do odkryté klece však definitivně pojistil výhru domácích Brad Marchand, když mu u gólu asistoval jeho český parťák Pastrňák.

Buffalo si na vlastním ledě poradilo s Floridou 4:3. Domácím vyšel parádně nástup a v čase 7:15 vedli o dvě branky. Na tu druhou přihrál Thompsonovi český útočník Sobotka. Hvězdou vítězných Sabres byl dvougólový střelec Jeff Skinner.

Mrázek slavil výhrou

Bitva Philadelphie s Carolinou dlouho vyznívala jasně pro hosty. Ti českého gólmana Neuvirtha překonali třikrát v prostřední dvacetiminutovce, z toho dvakrát při přesilové hře. A když v 6. minutě třetí třetiny přidal tým Hurricanes čtvrtý zásah, zdálo se, že je hotovo.

Domácí ale dokázali duel zdramatizovat, snížili na rozdíl jediné trefy. A vidět byl hodně útočník Voráček. Nejprve asistoval u přesilovkového gólu Simmondse, druhé áčko si připsal opět v početní výhodě, když skóroval Van Riemsdyk. Hosté v brance s Petrem Mrázkem, jenž nastoupil k dvoustému utkání v NHL, už si ale výhru vzít nenechali.

"Je to pro nás důležitá výhra. Samozřejmě jsem rád, když to byl můj dvoustý zápas v NHL, že dopadl dobře. A taky mě potěšilo, že přišel ten jubilejní zápas právě ve Philadelphii, kde jsem dva měsíce také působil. O to byla výhra sladší," svěřil se český gólman Petr Mrázek.

Montreal doma zvítězil nad Vancouverem 2:0. Tým Canadiens si vybojoval náskok už do poloviny zápasu. Z čistého konta se těšil gólman Carey Price.

Duel New Yorku Islanders s Chicagem nerozhodlo šedesát minut hry, ale až následné prodloužení. V něm trefil výhru pro domácí Devon Toews. Český útočník David Kämpf se v dresu hostů neprosadil.

Výsledky zápasů NHL
Toronto - Minnesota 3:4 (2:1, 1:2, 0:1).
Branky: 1. a 6. Marner, 29. Nylander - 10. Coyle, 26. Koivu, 30. Spurgeon, 45. Parise. Střely na branku: 41:34. Diváci: 19 244.
Boston – Calgary 6:4
Buffalo – Florida 4:3
Philadelphia – Carolina 3:5
Montreal – Vancouver 2:0
NY Islanders – Chicago 3:2 PP
St. Louis – Washington 5:2
Los Angeles - Tampa Bay ještě se hraje.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/1057508-pastrnak-zase-radil-v-nhl-a-boston-slavi-vitezstvi-videt-byli-i-dalsi-cesi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pastrňák zase řádil v NHL a Boston slaví vítězství. Vidět byli i další Češi - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.