Search

Bývalý sparťan Brabec míří do Plzně, z hostování se může stát přestup - iDNES.cz

Dokonale utajená rychloakce, překvapivý tah.

Když plzeňští fotbalisté ve středu dopoledne odlétali z Prahy do Záhřebu k odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy, na letišti se potkali i se svým novým spoluhráčem.

Šestadvacetiletý střední obránce podepsal přímo na letišti smlouvu o hostování s opcí.

Přestupy

Zimní změny v ligových kádrech

„Plzeň je špičkový klub, který každý rok hraje o poháry i o titul a já se toho chci zúčastnit a pomoct. Rád bych zasáhl do co největšího počtu zápasů a popral se i o místo v reprezentaci,“ řekl novinářům Brabec, který od začátku aktuálního ročníku hostoval v tureckém Rizesporu.

„Jenže během přestupového období se všechno změnilo. Nové vedení, trenéři i deset hráčů a mně řekli, ať si zkusím něco najít. Řešilo se Rusko, Polsko, ale když se do toho vložila Plzeň, bylo to pro mě o dost jednodušší. S panem Šádkem jsme se domluvili snad za pět minut,“ culil se fotbalista s čtrnácti starty v národním týmu.

Plzeň reaguje na problémy v defenzivě, které ji sužují na startu jara. V prvním kole v Boleslavi se zranil stoper Lukáš Hejda, má otřes mozku, a stoprocentně připravený stále není ani Radim Řezník.

„Když jsme se dozvěděli, že doba léčení u Lukáše se může pohybovat od tří do šesti týdnů a k tomu si připočtete další karetní tresty, museli jsme to řešit,“ přiznal generální manažer Adolf Šádek.

„Kuba Brabec je mladý a perspektivní stoper s vysokou kvalitou a já věřím, že nám pomůže a že to bude funkční. Pak by se z hostování v létě mohl stát pevný transfer,“ uvedl Šádek. „Je obrovská výhoda, že jsme získali hráče, který má zkušenosti s českou ligou a hrál na vysoké úrovni i venku. Věřím, že s adaptací nebude žádný problém.“

Brabec se do Česka vrátil po dvou a půl letech v zahraničí. V Genku byl dvě sezony, šest měsíců vydržel na hostování v Rizesporu.

Nyní následuje kroky Pavla Horvátha, Davida Limberského, Daniela Koláře, Martina Zemana či Aleše Čermáka a coby bývalý sparťan - dokonce odchovanec - míří ke konkurenci na západ Čech.

„Sparta měla dvě přestupní období, kdy mě mohla získat, ale zřejmě nechtěla. V Plzni pro mě začíná nová etapa,“ těší se Brabec.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jakub-brabec-viktoria-plzen-genk-hostovani.A190220_093408_fotbal_jic

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Bývalý sparťan Brabec míří do Plzně, z hostování se může stát přestup - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.