Search

Česká senzace na MS? Sakala útočí na skokanskou elitu - Sport.cz

Matthias Schrader, ČTK/AP

Kobajaši zvládl svůj skok jako jediný z favoritů a vede díky pokusu dlouhému 101 metrů. Přesně stovku už předvedl jen Němec Karl Geiger, který je o 2,1 bodu za Japoncem. Třetí je zatím Slovinec Žiga Jelar, na kterého Sakala ztrácí 4,3 bodu.

Dvaadvacetiletý Filip Sakala, syn mistra světa v letech a trojnásobného medailisty z klasického MS Jaroslava Sakaly, se při své závodní premiéře na šampionátu spustil z nájezdu jako třetí. Skočil 93 metrů a ještě po osmnácti skokanech figuroval v čele.

Nepřekonal ho ani patnáctý z kvalifikace a jeho kolega z týmu Viktor Polášek, který vynechal zkušební kolo a v prvním soutěžím skočil jen 86,5 metru. Z 38. místa do finále nepostoupil. Ještě o půl metru méně předvedl Kožíšek a skončí na 39. příčce.

Za vytrvalého sněžení zpomalovala stopa a od šestadvacátého skokana rozhodčí zvyšovali nájezd, nejdříve z devítky na jedenáctku, posléze na dvanáctku, což pro závodníky znamenalo velký odečet 13,6 bodu. Sakala, který ještě nikdy neskákal individuální závod SP, byl i proto dlouho třetí.

Koudelka skočil o půl metru dále než Sakala, ale kvůli odečtu 14,5 bodu za vítr a nájezdovou pozici je o patnáct míst horší.

Posledních šest skokanů dokonce odečítalo za zvýšení nájezdu o další okno už 18,2 bodu. Přesto se dokázal Kobajaši dostat do čela. Ostatní jen kroutili hlavou. Z desátého místa bude na stupně vítězů útočit obhájce titulu domácí Stefan Kraft, vítěz zkušebního kola Polák Kamil Stoch je dokonce až osmnáctý. Mistr světa z velkého můstku Němec Markus Eisenbichler je pětadvacátý.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/1078315-ceska-senzace-na-ms-sakala-utoci-na-skokanskou-elitu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Česká senzace na MS? Sakala útočí na skokanskou elitu - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.