Search

ONLINE: Biatlonisté jedou na MS sprint. Krčmář hned minul, Bö ležku zvládl - iDNES.cz

Není pochyb o tom, jaké jméno rezonuje biatlonovým světem v této sezoně nejvíc: ano, je to norský suverén Johannes Bö.

Ten z dosavadních sedmi pohárových sprintů ovládl hned pět a už teď je jisté, že získá malý křišťálový glóbus za tuto disciplínu, bodově nemůže být předstižen. Na trati dnes poveze číslo 28.

Mistrovství světa v biatlonu 2019

Program a výsledky

Číslo 24 bude mít Michal Krčmář, tedy závodník, jenž v této disciplíně slavil minulý rok na olympiádě v Pchjongčchangu stříbro (vyhrál Peiffer, Bö byl tehdy až jedenatřicátý; světový titul z Hochfilzenu obhajuje Němec Doll). A před dnešním sprintem vyhlásil, že by byl spokojený s umístěním v elitní desítce.

A jaká čísla povezou další Češi? Ondřej Moravec, který obhajuje páté místo z MS v Hochfilzenu 2017, má 44, Tomáš Krupčík 74 a Jakub Štvrtecký, jehož ve dvaceti letech čeká premiéra na světovém šampionátu, 94.

Michala Šlesingra trenéři šetří na vytrvalostní závod.

Biatlonisté do sprintu startují v 30vteřinových intervalech. Na deseti kilometrech je čekají dvě střelecké položky – nejprve vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená 150 metrů navíc na trestném kole.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/biatlon/sprint-muzi-biatlon-mistrovstvi-sveta-ostersund-johannes-bo-michal-krcmar-ondrej-moravec.A190309_153157_biatlon_tof

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Biatlonisté jedou na MS sprint. Krčmář hned minul, Bö ležku zvládl - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.