Search

Slalom ve Špindlerově Mlýně vyhrála Shiffrinová, Capová si vylepšila životní maximum - Sport.cz

Giovanni Auletta, ČTK/AP

Článek akutalizujeme

Na body dosáhly dvě domácí lyžařky. Patnáctá Gabriela Capová si o čtyři místa vylepšila životní pohárové maximum, Martina Dubovská byla třiadvacátá a do bodované třicítky se prosadila poprvé v sezoně. Devatenáctiletá Klára Pospíšilová jela z 58 slalomářek v úvodním kole jako poslední a premiéru v SP nedokončila.

V prvním kole kralovala Shiffrinová, Vlhová byla čtvrtá

Vlhová se v krkonošském středisku spustila mezi branky se startovním číslem jedna a jízdu jí komplikovalo sněžení. "Dělala jsem drobné chyby a od startu do cíle ztrácela. Viditelnost byla horší a od půlky nebylo vidět nic. Každý má ale stejné podmínky a je třeba bojovat," řekla slovenská hvězda.

Hned za ní jedoucí Shiffrinová, už jistá vítězka celkového pořadí slalomu i celého Světového poháru, ji však jednoznačně předčila o 1,33 vteřiny. "S dvojkou to bylo dobrý, ale sníh je hodně mokrý a každá chyba znamená okamžitou ztrátu tempa. V každé bráně se musí pracovat," řekla Američanka, která útočí na rekordní patnáctou výhru v sezoně a sedmou ve slalomu. Po dojezdu v cíli spadla. "Bylo to nepříjemné, protože jsem pořádně neviděla a najela do měkkého sněhu," řekla.

Petra Vlhová ze Slovenska na trati prvního kola Světového poháru ve slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Giovanni Auletta, ČTK/AP

Slovenku posléze překonaly ještě dvě soupeřky, na třetí Fridu Hansdotterovou ze Švédska ale Vlhová ztrácí jen pět setin.

Capová útočí na životní výsledek, jejím maximem v SP je právě 19. místo. Dubovská je čtyřiadvacátá a může bodovat poprvé v sezoně. "Je to super. Celou sezonu se mi nedaří a je úžasné, že jsem to dokázala před domácími fanoušky. Trať byla přes složité podmínky perfektní," řekla Dubovská, která jela s číslem 35.

Dvě Češky ve druhém kole slalomu Světového poháru jsou poprvé po dvou letech. Naposledy v březnu 2017 doplnila tehdy druhou Šárku Strachovou právě Dubovská, která v americkém Squaw Valley dojela devatenáctá.

.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/1081218-slalom-ve-spindlerove-mlyne-vyhrala-shiffrinova-capova-si-vylepsila-zivotni-maximum.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slalom ve Špindlerově Mlýně vyhrála Shiffrinová, Capová si vylepšila životní maximum - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.