Search

Spartu nezastavila ani Plzeň. Hložek přepsal historické tabulky, fanoušky hostů vyvedli - ČT sport

Pražany poslal do vedení Hložek už v desáté minutě. V 29. minutě přidal pojistku z penalty Guélor Kanga a po změně stran se trefili Michal Sáček a v nastavení Matěj Pulkrab. Chvíli před čtvrtým gólem byl vyloučen hostující Jan Kovařík.

Letenští porazili Plzeň po třech zápasech, vyhráli i páté jarní utkání a z třetího místa v tabulce stáhli manko na druhou Viktorii na osm bodů. Západočeský obhájce titulu prohrál po 14 kolech, v předchozím průběhu ligové sezony podlehl pouze dalším dvěma pohárovým adeptům  rovněž 0:4 na Slavii a 0:3 v Jablonci. Viktoria dál ztrácí na vedoucí Slavii tři body a červenobílí mají k dobru nedělní dohrávku s Ostravou.

V základní sestavě Sparty nastoupil po dvou zápasech a poprvé po návratu Dočkala na Letnou Kanga. Plzeňský kouč Vrba přichystal dvě překvapení. Premiérový soutěžní start v zahajovací jedenáctce Viktorie si připsal Pačinda a po zranění hrál také poprvé od začátku obránce Řezník.

Jako první zahrozila Plzeň, Kayamba však ve čtvrté minutě pálil nad. V desáté minutě otevřeli skóre sparťané. Po Kangově centru z pravé strany se hlavou trefil Hložek a v 16 letech, sedmi měsících a 15 dnech se stal nejmladším střelcem nejvyšší soutěže. Při své premiérové brance o pouhé tři dny překonal dosavadní rekord Tomáše Pilíka z roku 2005.

Při gólové hlavičce Hložek předskočil Řezníka, který už byl v té době zraněný a za další dvě minuty ho vystřídal Havel. V plzeňském dresu hrozil převážně Kayamba, ale prostor mezi tyčemi netrefil ani v 25. minutě ve skluzu po Kovaříkově centru na zadní tyč.

O chvíli později se i druhý překvapivý člen hostující základní sestavy Pačinda přimotal k inkasovanému gólu. Ve vlastním vápně po rohu zastavil Sáčka, sudí Pechanec nařídil penaltu a Kanga v 29. minutě nezaváhal.

Tři minuty po přestávce mohl zaskočeným hostům po chybě v rozehrávce zasadit třetí úder Tetteh, ale brankář Hruška jeho samostatný únik zneškodnil. V 59. minutě plzeňský kouč Vrba poslal na trávník střídajícího Hořavu a ten po pár sekundách na hřišti v dosud největší šanci Západočechů z voleje přízemní střelou těsně minul.

Plzeň ale na zvrat neměla a v 68. minutě inkasovala potřetí. Hanousek po průniku ze strany do vápna našel Sáčka a ten křížnou střelou na zadní tyč zaznamenal v jubilejním 50. ligovém zápase svůj první gól.

V závěru se asi deset minut nehrálo kvůli zásahu policie v hostujícím sektoru. Ve třetí minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen plzeňský Kovařík a o šest minut později se z dorážky prosadil střídající Pulkrab.

Let's block ads! (Why?)

https://www.ceskatelevize.cz/sport/fotbal/1-liga/389280-spartu-nezastavila-ani-plzen-hlozek-prepsal-historicke-tabulky-fanousky-hostu-vyvedli/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Spartu nezastavila ani Plzeň. Hložek přepsal historické tabulky, fanoušky hostů vyvedli - ČT sport"

Post a Comment

Powered by Blogger.