Search

Vícebojař Sýkora skončil na nosítkách, zranění není vážné - Sport.cz

Ivana Roháčková

Sýkoru problémy se zády výrazně limitovaly už v závěru prvního dne při výšce. Navzdory tomu se rozhodl v soutěži pokračovat a do druhého dne vstoupil druhým nejlepším časem na překážkách 8,02 sekundy a posunul se z desátého na sedmé místo. V tyči si zvolil nejnižší základ ze všech, ale hned po prvním pokusu na 440 centimetrech zůstal ležet na doskočišti s bolestivou grimasou. "Při tom pohybu na tyči tu bolest ucítil znova. Bohudík to na ploše vypadalo dramatičtěji, než to ve skutečnosti je," řekla novinářům Bílková.

Sýkora byl poměrně dlouho ošetřován a z plochy ho odvezli na nosítkách. To ale byla spíš prevence. "Je to standardní postup, který je z lékařského hlediska naprosto v pořádku z hlediska poranění páteře," uvedla Bílková.

Neurologické vyšetření, které provedla společně s místním lékařem, neodhalilo nic závažného. "Je na cestě na hotel po svých. Ani jsme nedávali žádné léky na bolest a zvažuje, že by nastoupil na poslední disciplínu," řekla lékařka.

Za tyč sice Sýkora nezíská žádný bod, ale pokud ve 20:37 nastoupí k závěrečnému kilometru, bude mít dokončený sedmiboj. "Při tom běhu nedochází k takové zátěži na páteř, na ty obratle. To rozhodnutí je na něm, my mu v tom bránit nebudeme," dodala Bílková.

Vedení v sedmiboji po překážkách převzal Španěl Jorge Ureňa, který je při neúčasti obhájce titulu Francouze Kévina Mayera největším favoritem. Ureňa, který před dvěma lety v Bělehradě získal stříbro, si na překážkách vyrovnal osobní rekord časem 7,78, což mu vyneslo 1038 bodů. Brit Tim Duckworth ale ztrácí jen šest bodů.

Zlato v trojskoku získala Peleteirová, zlepšila se o 22 cm

První zlato v závěrečný den evropského halového šampionátu v atletice v Glasgow vybojovala v trojskoku Španělka Ana Peleteirová, když si osobní rekord pod střechou zlepšila rázem o 22 centimetrů na 14,73 m. Po dvou loňských bronzech v Berlíně a Birminghamu se stala nejlepší Evropankou.

Peleteirová od začátku skákala hodně daleko, ale první dva pokusy přešlápla. Dál riskovala a začala se do odrazu trefovat. V třetí sérii předstihla loňskou mistryni Evropy Řekyni Paraskevi Papachrístuovou výkonem 14,56 a pak ještě 17 cm přidala. V Evropě letos dolétla dál jen Jekatěrina Koněvová, která ale kvůli ruským dopingovým problémům do Glasgow nesměla. Trojskokanky na druhém až pátém místě se vešly do sedmi centimetrů.

Řek Tentóglu vyhrál dálku, Juška skončil sedmý

Řek Miltiádis Tentóglu vyhrál na halovém mistrovství Evropy v Glasgow dálku letošním nejlepším světovým výkonem 838 cm. V hale se zlepšil o 15 centimetrů a navázal na loňské letní zlato z Berlína. Radek Juška obsadil ve finále sedmé místo výkonem 779 cm. Na medaili přitom bylo potřeba překonat osmimetrovou hranici.

Zlato v trojskoku vybojovala Španělka Ana Peleteirová, když si osobní rekord pod střechou zlepšila rázem o 22 centimetrů na 14,73 m. Po dvou loňských bronzech v Berlíně a Birminghamu se stala nejlepší Evropankou.

Juška se dál trápil s odrazem, který mu v této sezoně vůbec nevychází. Věděl, že v osmičlenném finále má k dispozici šest skoků a že tedy může riskovat, ale ani to nepomohlo. Až posledním skokem dlouhým 779 cm alespoň opustil poslední finálové místo. Nepřiblížil se tak ke stříbru z pražského šampionátu v roce 2015.

Před závodem přitom věřil, že by mohl minimálně překonat své sezonní maximum 788 centimetrů z republikového šampionátu v Ostravě. "Nebylo to vůbec podle představ. Bylo to úplně něco jiného, než jsem čekal. Šli jsme od začátku do každého pokusu naplno, ať se děje, co se děje. Bohužel to nějak nevyšlo," litoval Juška.

Tentóglu přiletěl do Glasgow s nejlepším letošním výkonem ze všech účastníků, ale zlato si zajistil až pátým rekordním pokusem. Do té doby překvapivě vedl Švéd Thobias Nilsson Montler, který ve druhé sérii skočil osobní rekord 817 cm. Tak daleko se ještě nedostal ani venku. Za hranici osmi metrů dolétl ještě Srb Strahinja Jovančevič a 803 cm mu vyneslo bronz.

Peleteirová od začátku skákala hodně daleko, ale první dva pokusy přešlápla. Dál riskovala a začala se do odrazu trefovat. V třetí sérii předstihla loňskou mistryni Evropy Řekyni Paraskevi Papachrístuovou výkonem 14,56 a pak ještě 17 cm přidala. V Evropě letos dolétla dál jen Jekatěrina Koněvová, která ale kvůli ruským dopingovým problémům do Glasgow nesměla. Trojskokanky na druhém až pátém místě se vešly do sedmi centimetrů.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/atletika/clanek/1078897-vicebojar-sykora-skoncil-na-nositkach-zraneni-neni-vazne.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Vícebojař Sýkora skončil na nosítkách, zranění není vážné - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.