Search

Opěvovaný Messi. Gól dal po nevysvětlitelném kiksu brankáře - iDNES.cz

Ano, Messi dal dva góly, celkově 109. a 110. v Lize mistrů (Cristiano Ronaldo jich má 126). A významně se zasloužil o vítězství 3:0 a suverénní postup Barcelony do semifinále.

„Vždycky nás vytáhne z nesnází. Hrál skvěle a jeho góly změnily průběh zápasu. A soupeřům se přece nebudu omlouvat za to, že máme Messiho a oni ne,“ řekl barcelonský trenér Ernesto Valverde.

Spoluhráči, protihráči i jejich trenéři se po zápasech Barcelony, v nichž Messi zaskóruje a tým vyhraje, předhánějí v superlativech a chvále na jeho adresu.

„V úvodu jsme si vytvořili pár slušných šancí, ale pak to vzal na sebe Messi,“ řekl Solksjaer.

Komentáře by však měly znít: Jak mohl David de Gea pustit takovou střelu?

Ve 20. minutě Messi měl míč na svou pravačku a ze 16 metrů vystřelil. Nijak umístěná a už vůbec ne prudká rána prošla De Geovi pod tělem. 2:0 pro Barcelonu. V součtu s prvním zápasem v Anglii to v tu chvíli bylo 3:0.

Kiks, který se stává. Kiks, který však definitivně utnul naději United.

„De Gea je špičkový gólman, ale tohle byla nevysvětlitelná chyba,“ napsal britský renomovaný server BBC.

I kdyby De Gea střelu nepustil, Barcelona by nejspíš stejně postoupila. „Doma i u nás na Old Trafford byli o několik úrovní lepší,“ uznal Solkjaer. „Pokud chceme, abychom se vrátili ke skutečné tradici a úrovni Manchesteru United, musíme soupeřům typu Barcelony čelit mnohem líp.“

Solksjaera, který k týmu nastoupil v průběhu loňského prosince za odvolaného Josého Mourinha, čeká dřina, aby United hráli Ligu mistrů i v příští sezoně.

V Premier League se perou o čtvrté či třetí místo s Tottenhamem, Arsenalem a Chelsea. Na příčku zajišťující účast v Champions League ztrácí pět kol před koncem dva body.

Zatímco po jeho nástupu United prvních osm zápasů vyhráli, v posledních osmi utrpěli pět porážek. A to je pro závěr sezony alarmující.

Po odchodu legendárního trenéra Alexe Fergusona do důchodu v létě 2013 nezískali ligový titul, od té doby mají pátého kouče.

„Doplácejí na špatné nákupy a špatně zvolenou strategii,“ píše BBC. „Postup přes Paris St. Germain v osmifinále byl sportovní zázrak, ale ty se nestávají často. United nepatří do vznešené společnosti.“

United nejsou dominantní v Anglii, ve většině posledních let zaostávají za svými největší rivaly Manchesterem City a Liverpoolem.

Posledním velkým úspěchem byl triumf v Evropské lize v květnu 2017. Tenkrát ve finále porazili Ajax. Ano, ten Ajax, který ve stejný den, kdy United podlehli 0:3 v Barceloně, vyhrál na Juventusu 2:1 a je v semifinále Ligy mistrů.

Manchester se mezi čtyři nejlepší v Champions League nedostal od roku 2011.

„Příštích několik let musíme tvrdě pracovat, abychom se dostali na úroveň Barcelony,“ poznamenal Solskjaer s tím, že v létě očekává příchody dvou elitních hráčů. „Máme dobré hráče, ale musíme mužstvo přestavět.“

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/barcelona-manchester-united-liga-mistru-lionel-messi-ohlas.A190417_120806_fot_pohary_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Opěvovaný Messi. Gól dal po nevysvětlitelném kiksu brankáře - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.