Search

Slavia i Sparta platí za chování fanoušků, Tribuna Sever zavřena nebyla - iDNES.cz

Pokud by verdikt disciplinárky byl přísnější, trest by se dotkl právě zase derby. Už ve středu od 19.30 se totiž pražská S srazí v semifinále Mol Cupu.

Slávistům hrozilo zavření Tribuny Sever, kam se vejde na 4 tisíce lidí. A sparťanům zase uzavření jejich sektoru, čili zákaz výjezdu do Vršovic.

Disciplinárka k tomu nesáhla zřejmě i proto, že by se slávisté a sparťané mohli potkat ve společné části hlediště, což by možná přineslo velký malér.  

Oba fanouškovské tábory během nedělního utkání porušily pravidla ohledně pyrotechniky i nevhodného skandování. Ze slávistického kotle se opakovaně ozýval pokřik „smrt Spartě“, z toho sparťanského zase znělo „jude Slavie“.

Disciplinárka s kluby zahájila řízení během úterka a ve čtvrtek rozhodla o pokutách.

Slavii přitom hrozilo i uzavření Tribuny Sever, nejhlasitější části stadionu za jednou z branek, kde se scházejí skalní příznivci. Právě odtud mířily během pohárového čtvrtfinále s Karvinou urážky na adresu soupeřova trenéra Františka Straky a disciplinární komise na ni za to uvalila dvouměsíční podmínku.

Další podrobnosti připravujeme...

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/derby-slavia-sparta-disciplinarni-komise-pokuta-300-tisic-guelor-kanga.A190418_163435_fotbal_jic

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slavia i Sparta platí za chování fanoušků, Tribuna Sever zavřena nebyla - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.