Search

Devět bodů, sedm, pět, čtyři, dva. Jak to Slavia mohla prohospodařit - iDNES.cz

Slavia versus Plzeň, rozdíl je dva body a před nimi vzájemný zápas v neděli v Edenu.

Slavia - Plzeň

Sledujte v neděli od 18.00 online.

„Kdo zvítězí, udělá ohromný krok k titulu. Klíčové utkání sezony,“ prohlásil plzeňský trenér Pavel Vrba. „Slavia je favorit, hraje v domácím prostředí a má náskok.“

Je to měsíc a půl, kdy obhájce titulu měl na Slavii devítibodové manko a strachoval se o druhou příčku, protože třetí Sparta se přiblížila na pět bodů. A Vrba s nadsázkou Slavii gratuloval k titulu.

V následujících šesti zápasech Plzeň ztratila jen dva body za překvapivou remízu v Příbrami, pětkrát vyhrála, odrazila útok Sparty a týden co týden se přibližovala Slavii.

„Musíme poděkovat asociaci, že vymyslela systém, díky kterému jsme ještě ve hře o titul, jinak by naše situace už byla velmi komplikovaná,“ věděl plzeňský trenér Pavel Vrba čtyři kola před koncem základní části.

Jak se měnil rozdíl mezi Slavií a Plzní

po podzimu po 19. kole: čtyři body

po 20. kole: šest bodů

po 21. kole: tři body (Slavia prohrála v Plzni)

po 24. kole: šest bodů (Plzeň prohrála na Spartě)

po 25. kole: o devět bodů (Plzeň prohrála v Teplicích)

po 26. kole: o sedm bodů (Slavia remizovala s Libercem)

po 28. kole: o pět bodů (Slavia remizovala se Spartou)

po 29. kole: o čtyři body (Slavia prohrála ve Zlíně, Plzeň remizovala v Příbrami)

po 30. kole: o čtyři body

po 1. kole nadstavby: o dva body (Slavia remizovala v Liberci)

Nebýt novinky v hracím modelu, Slavia by už dávno byla šampionem.

Její devítibodový náskok se týden co týden zmenšoval. Plzeň s klikou zdolala Bohemians (3:2), Slavie neporazila Liberec (1:1), výsledkově nezvládla ani další domácí duel se Spartou (1:1) a vyhořela ve Zlíně (0:1).

Devět, sedm, pak už jen čtyři body. A po prvním kole nadstavby jsou to už jen dva.

Zdá se, že Slavia doplatila na náročný program, možná špatné zvolení priorit. Hráči dali všechno do čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea, maximum dali do dalšího derby se Spartou (3:0). Vyšťavili se i psychicky, hlava nemusela pobrat obyčejná ligová utkání.

„Jejich tým je schopný zvládnout tři soutěže včetně domácího poháru. Mají široký kádr, sám jsem zvědavý, jak se s tím poperou,“ uvažoval Vrba před časem.

Své si prožil s Plzní, když po zápasech v Lize mistrů musel mužstvo připravit na Slovácko či Příbram. S ní čtyři dny po domácím duelu s Realem Madrid doma jen remizoval...

Slavia se přesvědčila, že i do tuctových zápasů proti obyčejným protivníkům musí dát stejné úsilí, elán, že do nich musí jít se stejným zápalem jako proti Chelsea či Spartě, jinak je nevyhraje.

A Plzeň je na dostřel. Z jedenatřiceti zápasů má dvaadvacet výher, o jedno méně než Slavia. Šestnáctkrát vyhrála jen o gól, rozdíl skóre má jen +21, Slavia +49.

V neděli to bude něco jako finále, byť v následujících dvou týdnech oba kandidáty na titul čekají ještě tři složitá utkání. Slavia hostí Jablonec, který ji loni v závěru jara připravil o poslední naději na titul. Pak se představí v Ostravě, kde na podzim prohrála. A finišuje proti Spartě.

Plzeň hostí Spartu, kterou doma obvykle poráží. V Liberci ji čeká nepříjemný protivník a končí doma s Ostravou.

„Umíme počítat a dobře víme, že nás čekají ještě čtyři těžké zápasy. Od začátku jsme věděli, že minimálně jedno venkovní utkání v nadstavbě musíme vyhrát. První boj z pěti jsme však nezvládli,“ říkal slávistický trenér Jindřich Trpišovský po sobotní bezbrankové remíze v Liberci.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-plzen-rozdil-v-tabulce-jak-se-menil-naskok-a-ztrata.A190506_142500_fotbal_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Devět bodů, sedm, pět, čtyři, dva. Jak to Slavia mohla prohospodařit - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.