Search

MS 2019 | Další z klanu. Přidá Musil třicátý start hokejové rodiny na MS? - iDNES.cz

A poutá i proto, že Musil je překvapivou volbou kouče Říhy. Ač se mihl v NHL, nepatří mezi hvězdy, spíš mezi velké poctivce a dříče. Už před dvěma lety, tehdy ještě jako hráč z farmářské AHL, se pokoušel prodrat na šampionát, ale ve dvou duelech neměl na poslední chvíli šanci. Pak přestoupil do Třince a po sezoně slyšel z úst kouče Jandače, že je nominován na mistrovství světa do Dánska.

S týmem tam odletěl, ale po prvním zápase v turnaji, který sledoval jen z tribuny, bylo jasné, že na něj nezbude místo na soupisce.

Hokejové klany

Rodinná pouta v současném českém výběru? Jsou v něm bratři Kovářové. Je tu i bratrské duo Zohornů - do party ještě chybí třetí sourozenec Radim, jenž o šampionát přišel i kvůli střevním potížím.

JAKO MUŠKETÝŘI. Zleva Tomáš, Radim a Hynek Zohornové

Zleva Tomáš, Radim a Hynek Zohornové

Potřetí v řadě jede na mistrovství Radko Gudas, jehož otec Leo má z turnajů čtyři bronzy. Také je tu kondiční trenérka Hana Bubníková, jejíž tatínek Vlastimil, legenda Komety, hrál na devíti šampionátech. A pochopitelně David Musil.

A vrátil se zpět.

Teď je nominován znovu.

Už v sezoně přitom často býval záskokem, který sice nebyl povolán na turnaje Euro Hockey Tour v první vlně, ale po omluvenkách jiných dorazil. Však i minulé pondělí, když Říha oznamoval výběr pro akci v Brně, visel u Musila otazník.

Nebyl fit, do toho mistrovské oslavy s Třincem, přesto 26letý obránce byl hned na prvním tréninku. „Vždy je pěkné si prodloužit sezonu, když člověk takhle dostane příležitost. Chtěl bych se ukázat. A únava? Mně dobilo energii, že jsme vyhráli titul.“

V Brně uspěl, byť se i tentokrát může stát, že se na soupisku nedostane. Ovšem Říha má jen osm obránců, takže šance, že se na bratislavském ledě ukáže, je vysoká. Už letošním zlatem přitom rozšířil unikátní rodinnou bilanci.

Byl to 16. ligový titul pro tento klan, neboť Jaroslav a Jiří Holíkové posbírali po sedmi triumfech, před 34 lety se radoval i otec František. Všichni tři však na rozdíl od Davida zvítězili v Jihlavě. A strýc Bobby má pro změnu dva Stanley Cupy.

Napodobí Musil slavné předky i na Slovensku?

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/hokej/ms-2019/david-musil-ms-v-hokeji-rodina.A190507_113827_ms-hokej-2019_par

Bagikan Berita Ini

0 Response to "MS 2019 | Další z klanu. Přidá Musil třicátý start hokejové rodiny na MS? - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.