Search

Poslední rozloučení s Josefem Šuralem. Na pohřbu jsou stovky lidí - iDNES.cz

„Josefova rodina je i naše rodina. Je to strašná zpráva, všichni v Turecku truchlíme,“ řekl do kamer před pohřbem Hasan Cavüsoglu. Šéf fotbalového Alanyasporu, kde Šural naposledy působil, dorazil z Turecka a byl už na sobotním utkání Sparty s Baníkem, kde přítomní uctili hráčovu památku.

Už před polednem se před brněnským krematoriem scházeli první truchlící, kromě delegace z Turecka přijel třeba bývalý brněnský fotbalista Petr Švancara, dorazil také sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Hostů se sešly stovky. Mnozí hned po příjezdu či příchodu zamířili rovnou do květinářství, aby pořídili smuteční věnce a kytice. Sparta, kde Šural hrál tři roky před odchodem do Turecka, dorazila do Brna autobusem, někteří hráči – jako Martin Frýdek – byli na pohřbu v doprovodu partnerek.

Nechyběli zástupci Liberce, kde Šural pořádně prorazil do ligy, ani Brna, kde s fotbalem začínal a v jehož dresu na podzim 2008 debutoval v nejvyšší soutěži.

Rodinu pouštěli do smuteční síně členové ochranky bočním vchodem, poslední sbohem Šuralovi dal také reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, jenž ho vedl v Liberci.

Se oblíbeným fotbalistou se přišlo rozloučit i několik stovek fanoušků, někteří se šálami Šuralových bývalých klubů, jiní se smutečními kyticemi a věnci se stuhami, jež zdobily poslední vzkazy na rozloučenou.

Obřadní síň byla zaplněna do posledního místa, řada dalších lidí zůstala mimo smuteční místnost na prostranství před krematoriem. Do prvních řad zasedli hráčovi nejbližší - manželka, obě dcery, rodiče, bratři a další příbuzní.

Zhruba deset minut po soukromém smutečním obřadu se se zesnulým rozloučili i ostatní hosté, veřejná část začala krátce po půl druhé za doprovodu písně Show Must Go On od skupiny Queen.

Šural zemřel v pondělí v nemocnici poté, co minibus, kterým s dalšími šesti spoluhráči z Alanyasporu cestoval ze zápasu na hřišti Kayserisporu, sjel ze silnice a převrátil se. 

Český hráč podle tureckých médií vypadl z vozu a utrpěl mnohačetná zranění. Nehodu údajně zavinil řidič, jenž usnul za volantem. V policejním protokolu to však popřel.

Tragická zpráva zasáhla fotbalové prostředí, přišlo o kamarádskou osobnost, veselého člověka. Alanyaspor, poslední Šuralův zaměstnavatel, vyřadil na hráčovu počest jeho číslo devadesát a zavázal se vyplácet jeho kontrakt až do konce, čili do léta 2021, aby podpořil rodinu.

Dvacetinásobný reprezentant po sobě zanechal manželku a dvě dcery, jedné je pět let a druhé teprve tři měsíce.

V brněnském krematoriu se s ním rozloučily stovky lidí. Dlouhá řeč po smutečním obřadu se rozléhala z amplionů a provedla přítomné celým Šuralovým životem. 

A končila slovy: „Sbohem Pepíku, nikdy nezapomeneme.“

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/josef-sural-pohreb.A190503_135517_fotbal_vp2

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Poslední rozloučení s Josefem Šuralem. Na pohřbu jsou stovky lidí - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.