Search

Sekáč na MS nebude, z rodinných důvodů opustil reprezentaci - Hokej.cz

Foto: Karel Švec, Český hokej

Od začátku přípravy bojoval o mistrovství světa, v Bratislavě se ale nepředstaví. Jiří Sekáč v národním týmu nečekaně skončil. "Z rodinných důvodů nenastoupí do utkání Carlson Hockey Games a nezúčastní se ani světového šampionátu," potvrdil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Carlson Hockey Games 2019 Brno

Někdejší útočník Montrealu, Anaheimu, Chicaga či Arizony ve čtvrtečním zápase proti Finsku nehrál, naskočit měl do dnešního duelu proti Švédsku. Ale nestane se, Sekáč dopoledne ještě s týmem trénovat, poté se z osobních důvodů omluvil a opustil elitní výběr. Na konci šestého týdne společných tréninků a zápasů před turnajem na Slovensku.

Dravý útočník stihl v reprezentaci zatím 53 utkání, vstřelil v nich pět branek. Před několika dny se Sekáč stal posilou CSKA Moskva, k čerstvému vítězi Gagarinova poháru zamířil z Kazaně, vítězství v play off KHL slavil před rokem.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Čeští hokejisté hrají od 18:30 hodin utkání proti Švédsku, do něhož měl Sekáč původně zasáhnout. Jak informoval tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund, jeho místo v sestavě obsadí Dominik Kubalík. Útočník švýcarské Ambri-Piotty, jehož práva v NHL vlastní Chicago, v pátek netrénoval, řešil osobní záležitost v Plzni. Následně se opět připojil k týmu.

Reprezentační výběr o víkendu finišuje s přípravou na světový šampionát. Po odjezdu Sekáče má hlavní kouč Miloš Říha k dispozici 35 hráčů, konkrétně čtyři brankáře, 12 obránců a 19 útočníků. S týmem v Brně není Radim Zohorna, jehož přepadly střevní potíže a podstupuje léčbu.

Foto: Aleš Krecl

Širokou nominaci trenérský štáb zúží po nedělním večerním zápase s Ruskem, zhruba ve 21 hodin proběhne v dějišti Carlson Hockey Games tisková konference, na níž Miloš Říha oznámí kádr pro vrchol sezony.

Kádr reprezentace v přípravě na MS

Brankáři (4):
Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci (12): 
Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Jan Rutta (Tampa Bay, NHL), Filip Hronek (Detroit, NHL), Jakub Jeřábek (San Antonio, AHL), David Sklenička (Laval, AHL), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Mountfield HK), Tomáš Kundrátek (Davos, Švýcarsko), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci (19):
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Dominik Simon (Pittsburgh, NHL), Dmitrij Jaškin, Jakub Vrána (oba Washington, NHL), Filip Chytil (New York, Rangers, NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík (Podolsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Rudolf Červený (Brynäs Gävle, Švédsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Jan Kovář (HC Škoda Plzeň), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistent: Robert Reichel.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Videokouč: Josef Janča..
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékaři: Mudr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček, Filip Ondráček a Petr Šulan.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Více k tématu

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.cz/sekac-na-ms-nebude-z-rodinnych-duvodu-opustil-reprezentaci/5039372

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sekáč na MS nebude, z rodinných důvodů opustil reprezentaci - Hokej.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.