Search

CYKLISTIKA ONLINE: Do boje o žlutý dres na Tour dnes promluví výstup na Tourmalet - Sport.cz

První velké bitvy ve vysoké nadmořské výšce a obávaný výstup na legendární Tourmalet čekají dnes cyklisty na Tour de France. Očekává se, že v Pyrenejích o víkendu vypukne tvrdý boj o žlutý trikot. Vedení v průběžném pořadí drží domácí jezdec Julian Alaphilippe, který navzdory předpokladům ovládl páteční časovku a dokonce zvýšil náskok před britským obhájcem titulu Geraintem Thomasem na minutu a 26 sekund. Aktualizovanou reportáž můžete od 13:45 sledovat na Sport.cz, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Gonzalo Fuentes, Reuters

Peloton čeká jen 117,5 kilometru dlouhá trasa, o to ale bude náročnější. První velké stoupání cyklisty zavede na 1470 m vysoký vrchol Col du Soulour, kde je 12 kilometrech průměrný sklon 7,7 procenta. Etapa vyvrcholí na Tourmaletu, který bude prvním ze sedmi dvoutisícových vrcholů na trati letošní Tour.

Cíle ve výšce 2115 metrů cyklisté dosáhnou po 19 km dlouhém výjezdu. Od začátku závěrečného stoupání v Luz-Saint-Sauveur závodníci překonají 1410 výškových metrů.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/cyklistika/clanek/1125894-cyklistika-online-do-boje-o-zluty-dres-na-tour-dnes-promluvi-vystup-na-tourmalet.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "CYKLISTIKA ONLINE: Do boje o žlutý dres na Tour dnes promluví výstup na Tourmalet - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.