Search

Pepovi věnuju každý gól. Vatajelu skóroval a v slzách vzpomínal na Šurala - iDNES.cz

Nejdřív si toho komentátoři odvety 1. předkola Evropské ligy mezi Craiovou a ázerbájdžánským týmem Sabail (3:2) příliš nevšimli, ale pro zasvěcené to bylo viditelné zřetelně.

Bogdan Vatajelu v 53. minutě skóroval na 2:0 a proplétal se kolem slavících spoluhráčů, kteří mu spěchali gratulovat. On však měl tak trochu jinou motivaci, než juchat s parťáky.

Spěchal ke střídačce, kde si vyžádal připravené bílé triko, na které si nechal udělat společnou fotografii s Josefem Šuralem. Kamarádem a bývalým spoluhráčem ze Sparty, který v dubnu tragicky zahynul při autonehodě v Turecku.

„Dlouho jsem na tu chvíli čekal. Až dám gól, abych ho mohl Pepovi věnovat. Byl víc než můj spoluhráč, rozuměli jsme si na hřišti i mimo něj,“ líčil Vatajelu. Triko ukazoval do kamery i k nebi a oči se mu leskly od slz.

Rumunský levý obránce či záložník se se Šuralem potkával ve Spartě dva roky od ledna 2017. Sblížili se i proto, že Šural mluvil dobře anglicky a v té době ve Spartě ještě nebylo tolik cizinců.

V lednu 2019 oba ze Sparty odešli: Vatajelu na hostování do Jablonce a Šural na přestup do Alanyasporu. Pak už se nikdy nesetkali.

„Nemyslel jsem si, že by se něco takového mohl přihodit,“ připomněl Vatajelu tragickou nehodu, při které Šuralův řidič zaspal či nezvládl řízení.

„Když se to stalo, bylo to hrozné. Nedá se popsat, co cítíte, kdy se něco takové stane. Kdykoli dám gól, věnuju ho Pepovi,“ zdůraznil Vatajelu.

V červnu mu skončilo v Jablonci hostování, Sparta už o něj nestála, tak kývl na nabídku Craiovy, odkud do Prahy před časem přišel.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/bogdan-vatajelu-josef-sural-sparta-craiova-gol-triko.A190719_111746_fot_pohary_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pepovi věnuju každý gól. Vatajelu skóroval a v slzách vzpomínal na Šurala - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.