Search

Světová jednička smázla Goffina a je v semifinále Wimbledonu. Dál jde i Bautista - Sport.cz

Obhájce titulu Novak Djokovič postoupil ve Wimbledonu do semifinále. Nejvýše nasazený srbský tenista zdolal Davida Goffina z Belgie 6:4, 6:0, 6:2 a v All England Clubu si připsal 70. vítězný zápas ve dvouhře. Jeho příštím soupeřem bude Španěl Roberto Bautista, který porazil Guida Pellu z Argentiny 7:5, 6:4, 3:6 a 6:3.

Tim Ireland, ČTK/AP

Předchozí vzájemný duel vyhrál předloni v Monte Carlu Goffin a lépe začal osmadvacetiletý Belgičan i tentokrát. Jeho brejk na 4:3 ale Djokovič okamžitě smazal a následně přidal ještě devět vyhraných gamů za sebou. Zápas nakonec netrval ani dvě hodiny.

"Ale ten první set byl nesmírně důležitý. Kdoví, jak by se to celé vyvíjelo, kdybych ho nevyhrál," prohlásil vítěz.

Z posledních pěti grandslamů má Djokovič bilanci 31:1, jedinou prohru mu v semifinále Roland Garros připravil Rakušan Dominic Thiem. V semifinále Wimbledonu je současná světová jednička podeváté, trofeje má čtyři.

David Goffin neměl proti Djokovičovi šanci

Tim Ireland, ČTK/AP

Bautista slaví nejlepší výsledek na grandslamu

Bautista a Pella usilovali o největší grandslamový úspěch, do semifinále se ještě žádný z nich neprobojoval. Bautista, který je ve světovém žebříčku o čtyři místa výš, vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Čtvrtfinálový duel turnajové dvojky Rogera Federera s Keiem Nišikorim už začal, zbývající zápas odehrají Rafael Nadal a Sam Querrey.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1122995-svetova-jednicka-smazla-goffina-a-je-v-semifinale-wimbledonu-dal-jde-i-bautista.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Světová jednička smázla Goffina a je v semifinále Wimbledonu. Dál jde i Bautista - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.