Search

Tour de France 2019 ONLINE: Čtrnáctičlenná skupina v úniku. Udrží Alaphilippe žlutý trikot? - Sport.cz

První horská etapa čeká během dnešního dne peloton Tour de France. Cyklisté absolvují během 6. etapy z Mylhúz na Planinu krásných dívek (La Planche des Belles Filles) sedm vrchařských prémií, z toho hned čtyři jsou první kategorie. Udrží Francouz Julian Alaphilippe pozici lídra? A jak si povede jediný Čech na letošní Tour Roman Kreuziger? Podrobnou online reportáž sledujte od 13:25 na Sport.cz, přímý přenos vysílá ČT sport.

Christophe Ena, ČTK/AP

Dnešní šesté pokračování měří 160,5 kilometru, některé pasáže v pohoří Vogézy mají sklon až 20 procent. Po etapě pro vrchaře pak budou následovat ještě čtyři spíše rovinaté, než přijde první volný den.

"Favorité Tour si nikdy nenechají ujít rande na La Planche des Belles Filles. Tentokrát je čeká ještě těžší, o kilometr delší dojezd a dva příkré výšvihy navíc. A to vše po těžkých stoupáních na Marksteinu, Ballon d'Alsace či Col des Chevréres. Což představuje poměrně těžký předkrm před hlavním chodem," upozorňuje šéf závodu Christian Prudhomme.

Výškový profil 6. etapy Tour de France

letour.fr

Alaphilippeův náskok v čele pořadí před Van Aertem se ztenčil z dvaceti sekund na 14. Kreuziger má nadále manko minuty a čtvrt a je třiatřicátý.

V pelotonu už nepokračuje Patrick Bevin. Novozélandský cyklista stáje CCC odstoupil před dnešní šestou etapou kvůli dvěma zlomeným žebrům. Se zraněním, které si způsobil při pádu už v úterý, ještě absolvoval středeční pátou etapu. Bolesti se ale vystupňovaly a vyšetření odhalilo dvě zlomeniny na levé straně hrudního koše.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/cyklistika/clanek/1123178-tour-online-drsne-kopce-prichazeji-naskok-skupiny-roste-udrzi-alaphilippe-zluty-trikot.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tour de France 2019 ONLINE: Čtrnáctičlenná skupina v úniku. Udrží Alaphilippe žlutý trikot? - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.