Search

Trentin využil poslední šanci pro únik na Tour. Favorité vyhlíželi Alpy - iDNES.cz

Měla to být letošní poslední etapa, kterou může vyhrát někdo z úniku. Pak už na cyklisty čekají jen alpské průsmyky a závěr v Paříži. A 17. dějství Tour de France také potvrdilo předpoklady.

Tour de France 2019

Speciální příloha iDNES.cz: zpravodajství, rozhovory, reportáže, komentáře, startovka, přehled etap, historie závodu, ...

Hned v úvodu 200kilometrové etapy se z pelotonu oddělila skupina 33 jezdců. Nikdo z nich neohrožoval celkové pořadí a tak v polovině cesty z Pont du Gard do Gap měli uprchlíci náskok více než 13 minut.

Tři desítky jezdců v čele tak mohly přemýšlet, jak vyzrát na své soupeře v boji o etapový primát.

Jako první vystřelil ze skupiny Němec Nils Pollit 30 kilometrů před cílem. Odšpuntoval tak sérii ataků, které zapříčinily, že na čele zůstalo šest jezdců.

A pak - 14 kilometrů před cílem - přišel rozhodující útok.

Matteo Trentin se zvedl ze sedla. Rychlým tempem se vzdálil všem ostatním, kteří se jen sledovali navzájem. Nikdo se za Italem v dresu evropského mistra neodvážil. A 29letý cyklista ze stáje Mitchelton-Scott toho náležitě využil.

V táhlém stoupání na Col de la Sentinelle navýšil svůj náskok na 40 vteřin. Odrazil nástupy Perichona i Asgreena, zvládl i posledních osm kilometrů sjezdu do cílového města a v předstihu se mohl radovat.

„V závěru jsem trpěl jako zvíře, ale stálo to za to,“ prohlásil Trentin. Pro něj je to už třetí vítězství v etapě na Tour (po letech 2013 a 2014) a celkově páté na Grand Tour.

Hlavní favorité se v 17. etapě šetřili. Do Gap přivedl peloton o 20 minut později ve žlutém dresu jedoucí Francouz Julian Alaphilippe. Český jezdec Roman Kreuziger zůstává průběžně čtrnáctý.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/tour-de-france-17-etapa-zpravodajstvi.A190724_163614_cyklistika_dm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Trentin využil poslední šanci pro únik na Tour. Favorité vyhlíželi Alpy - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.