Search

Wimbledon 2019 | Bravo, Báro! Strýcová je ve finále čtyřhry, Krejčíková se Siniakovou i Peschkeová padly - Sport.cz

Ben Curtis, ČTK/AP

Jako první se ve slavném All England Clubu z českých hráček představily obhájkyně titulu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Ty sice neztratily až do semifinále ani jediný set, ale tentokrát byl nad jejich síly kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan.

Krejčíková se Siniakovou, které byly v Londýně nasazeny jako číslo dvě, tak nedokázaly v této sezoně zopakovat ani jeden z loňských grandslamových triumfů. Na květnovém Roland Garros, kde Krejčíkovou trápila nemoc, vypadly hned v 1. kole.

Česká tenistka Kateřina Siniaková v akci během Wimbledonu.

Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Českému páru nevyšel rozjezd semifinále, kdy se Krejčíkové nedařilo na servisu a soupeřky už po 24 minutách slavily zisk první sady. Pak se český pár zvedl, jednou dokázal vzít soupeřkám podání a vynutil si třetí set.

V něm ale mělo navrch opět kanadsko-čínské duo. Siniaková ztratila servis a pak už nebylo co řešit. Dabrowská, Sü I-fan bez problémů dotáhly zápas do vítězného konce.

"Bojovaly jsme, co to šlo. Vždycky je na turnaji zápas, který je těžký a kterým se člověk musí prokousat, aby se dostal dál. To byl tenhle zápas, nám se to nepodařilo," řekla Krejčíková.

Barbora Strýcová s Tchaj-wankou Sie Šu-wej bojují o finále Wimbledonu

Profimedia.cz

Strýcová může být jedničkou

Barbora Strýcová marně bojovala o svůj premiérovou finálovou účast ve dvouhře na grandslamu. V duelu se Serenou Williamsovou (1:6, 2:6) neměla šanci, reparát v deblu ale vyšel na jedničku.

Česká bojovnice s tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej ve dvou setech sfoukly na trávě v All England Clubu první nasazený pár Babosová, Mladenovicová. Pokud Strýcová uspěje i ve finále, bude novou světovou jedničkou ve čtyřhře.

Wimbledon 2019: Program, výsledky, prize money, lístky a zajímavosti k turnaji

Strýcová se Sie Šu-wej cestou do finále neztratily ani set. První dějství pro sebe získaly ve zkrácené hře, ve druhé sadě pak hned v první hře vzaly soupeřkám servis a náskok už nepustily. Set vyhrály poměrem 6:4 a mohly slavit postup.

"Po zápase se Serenou jsem se cítila dost unaveně, celkem mě bolela i noha, ale udělala jsem všechno, co se dalo. Hodně mi pomohli fyzioterapeuti. Na kurtu jsem se cítila fajn. Byla jsem i docela překvapená, že únava nebyla tak veliká, jak jsem si myslela, že bude," řekla Strýcová serveru Tenisový svět a Radiožurnálu.

Zatímco Strýcová bude v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už ve sbírce dvě trofeje má. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros.

Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě čtyři deblové tituly. Spolupráci loni zahájily vítězstvím v Indian Wells, další tři turnaje vyhrály letos.

Peschkeová si o titul nezahraje

Květa Peschkeová se ve Wimbledonu do finále smíšené čtyřhry nedostala. Čtyřiačtyřicetiletá česká tenistka a o 14 let mladší Wesley Koolhof z Nizozemska podlehli v semifinále chorvatsko-tchajwanskému páru Ivan Dodig, Čchan Jüng-žan 5:7, 4:6.

Peschkeová tak bude letos na trávě v All England Clubu v závěrečných bojích chybět. Spolu s Nicole Melicharovou nedokázaly zopakovat loňskou finálovou účast ve čtyřhře a vypadly ve čtvrtfinále.

Jediný grandslamový titul Peschkeová získala v roce 2011 právě ve Wimbledonu, kde ovládla čtyřhru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Další dvě deblové finálové účasti jí trofej nepřinesly. V mixu se dostala do finále dvakrát na US Open: v roce 2006 s Martinem Dammem a před devíti lety s Pákistáncem Ajsámem Kúreším.

Wimbledon
Čtyřhra žen - semifinále:
Dabrowská, Sü I-fan  (4-Kan./Čína) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:1, 3:6, 6:3
Mladenovicová, Babosová (1-Fr./Maď.) - Sie Šu wej, Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) 6:7 (5:7), 4:6.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Čchan Jüng-žan, Dodig (8-Tchaj-wan/Chorv.) - Peschkeová, Koolhof (5-ČR/Niz.) 7:5, 6:4.
Junioři:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Forejtek, Lehečka (1-ČR) - Micui, Saitó (6-Jap.) 5:7, 7:6 (8:6), 7:5.
Ostatní zápasy pátečního programu najdete ZDE.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1123581-bravo-baro-strycova-je-ve-finale-wimbledonu-dalsi-cesky-na-nej-nedosahly.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Wimbledon 2019 | Bravo, Báro! Strýcová je ve finále čtyřhry, Krejčíková se Siniakovou i Peschkeová padly - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.