Search

ONLINE: Češi se na MS pokoušejí o basketbalový zázrak, hrají proti USA - iDNES.cz

Zámořský celek je složený výhradně z hráčů NBA, a přestože v na MS startuje bez největších osobností ze severoamerické ligy, proti svěřencům trenéra Ginzburga je stoprocentním favoritem. V úvodním souboji skupiny E porazili turečtí basketbalisté Japonsko 86:67.

Podle jediného českého hráče v NBA Tomáše Satoranského bude nutné zápas zvládnout psychicky a ani za případného nepříznivého stavu nic nevzdávat.

„Američané budou mít určitě pasáže, kdy budou dominovat nebo nám seberou míč víckrát za sebou. To se soupeřům proti nim stává,“ upozornil vůdce týmu.

Američané proti Česku útočí na 20. výhru na světových šampionátech za sebou. „Je to velmi dobře koučovaný tým. Hrají hodně agresivně. Bude to velká výzva na začátek turnaje,“ prohlásil trenér výběru USA Gregg Popovich.

„Musíme být dobře připraveni na každý tým na tomto turnaji. Oni budou hrát kolektivně, jsou to velice fyzičtí a také talentovaní hráči. Neznamená, že když jsme je neviděli v NBA, že nejsou dobří. Musíme být nachystaní na všechno,“ nepřipouštěl podcenění Čechů Brook Lopez, pivot Milwaukee Bucks.

MS 2019

Více o šampionátu basketbalistů

Mistrovství světa basketbalistů 2019 Číně - logo

Reprezentace je na světovém šampionátu poprvé od roku 1982 od dob Československa. Naproti tomu Američané usilují o rekordní šestý titul a třetí za sebou.

Budou zároveň útočit na dvacátý vítězný zápas na světových šampionátech za sebou. Naposledy podlehli v roce 2006 v semifinále Řecku. V sobotu v přípravě po prohře v Austrálii skončila série 78 vítězství amerických výběrů složených z hráčů NBA.

Zaváhat proti Čechům? To by byla senzace galaktického rozměru. Sledujte v online reportáži, jak se duel vyvíjí.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/basket/ms-basketbalistu-cesko-usa.A190901_113048_sport-basket_par

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Češi se na MS pokoušejí o basketbalový zázrak, hrají proti USA - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.