Search

Barcelona - Slavia 2:3, Fantazie! Slávističtí mladíci porazili slavnou Barcelonu - Sport.cz

Tomu se říká odplata! Slávističtí fotbalisté do 19 let zvítězili ve čtvrtém duelu Youth League nad Barcelonou na jejím hřišti 3:2 po gólech Červa z penalty, Koska a Touly a oplatili slavnému soupeři dva týdny starou porážku 0:4 z Prahy. Svěřenci Martina Hyského se s šesti body posunuli na třetí místo ve skupině F, na dno tabulky se propadli mladí Katalánci.

Svatopluk Samler

Pražané v prostorách slavné akademie katalánského klubu La Masii brzy prohrávali, ale díky penaltě srovnali a v druhém poločase využili přesilovku.

Stejně jako v prvním vzájemném duelu s Barcelonou otevřel skóre De La Fuente, ale v 41. minutě z penalty za ruku srovnal Červ. Jedenáct minut po pauze otočil stav Kosek a chvíli nato slávistům nahrálo vyloučení Sanze po druhé žluté kartě. Katalánci i v deseti měli šance, jednou hosty zachránila branková konstrukce a v 86. minutě už Mortimer vyrovnal. Jenže hned za minutu odpověděl po standardce Toula a rozhodl.

Slávisté mají ve čtyřčlenné skupině na kontě dvě vítězství a dvě porážky. V tabulce jsou třetí se stejným bodovým ziskem jako druhý Dortmund, s nímž zatím mají lepší vzájemnou bilanci díky domácí výhře 1:0. Do další fáze postoupí dva týmy, Pražané v příštím kole přivítají 27. listopadu vedoucí Inter Milán.

Mladí slávisté dostali od Barcelony ve druhém poločase lekci

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Utkání 4. kola skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:
FC Barcelona - Slavia Praha 2:3 (1:1)
Branky: 16. De La Fuente, 86. Mortimer - 41. Červ z pen., 56. Kosek, 87. Toula. ČK: 58. Sanz (Barcelona).
Sestava Slavie: Markovič - Bárta (64. Hošek), Štětka, Vincour, Kosek - Červ, Zinhasovič, Křišťan - Douděra (90. Vít), Toula, Zeronik (30. Felipe). Trenér: Hyský.
Dortmund - Inter Milán 2:1 (0:0)
Tabulka:       
1. Inter 4 3 0 1 12:3 9
2. Dortmund 4 2 0 2 5:7 6
3. Slavia 4 2 0 2 4:10 6
4. Barcelona 4 1 0 3 7:8 3

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/1160099-fantazie-slavisticti-mladici-porazili-slavnou-barcelonu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Barcelona - Slavia 2:3, Fantazie! Slávističtí mladíci porazili slavnou Barcelonu - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.