Search

Messi vyhrál pošesté anketu Zlatý míč - iDNES.cz

Čtyřikrát se pak plácl dlaní do hrudníku, přesně do místa, kde má na dresu našitý barcelonský znak.

Lionel Messi z Barcelony (vpravo) běží s balonem, brání jej Thomas Partey z...

Lionel Messi v utkání proti Atlétiku Madrid. I jemu už dokázal vstřelit gól.

V tu chvíli mu přiskočil do nekonečného rejstříku úspěchů další záznam: od víkendu platí, že Messi dal gól na stadionu všech dvaceti týmů, které v současnosti hrají nejvyšší španělskou soutěž.

Unikát, jistě. Ale zásadnější moment prožil dvaatřicetiletý argentinský superhrdina v pondělí večer.

Celý fotbalový svět obracel pozornost do Paříže, kam Messi dorazil, aby převzal šestý Zlatý míč, nejprestižnější individuální fotbalové ocenění.

Zatímco kráčel na pódium, jeho nejmladší synek Ciro se chechtal na celý sál a legračně se vrtěl na židli.

Aby ne. Taťka je po čtyřech letech znovu fotbalovým králem!

Messi získal pošesté v kariéře Zlatý míč, předčil Van Dijka a Ronalda

Kompletní výsledky tradiční ankety

ŠEST. Zlatých míčů už nasbíral argentinský čaroděj Lionel Messi.

Ale jeho triumf byl do poslední chvíle s otazníkem, protože v roce 2019 měl zdatné konkurenty.

Sice od 1. ledna zvládl šestačtyřicet gólů, s Barcelonou podesáté oslavil španělský titul a pomohl jí do semifinále Ligy mistrů, ale zažil i oslnivější sezony. A tak se týdny řešilo, jestli náhodou nedostane přednost někdo z úspěšné liverpoolské party, kterou kouč Klopp dovedl k triumfu v Lize mistrů.

Co takhle egyptský střelec Salah? Nebo gólman Alisson, který navíc s Brazílií oslavil zlato na mistrovství Jižní Ameriky? A hlavně kapitán Virgil van Dijk, lídr týmu a v minulé sezoně nejlepší hráč Premier League?

Stanislav Hrabě, jediný český novinář, který do Zlatého míče hlasuje, volil právě jeho: „Nekonalo se mistrovství světa ani Euro, což znamená, že se berou v potaz hlavně klubové soutěže. Van Dijk byl oporou Liverpoolu, který vyhrál Ligu mistrů. Dal jsem mu hlas, i když vím, že jako obránce to má v konkurenci ofenzivních hráčů těžké.“

Nestačilo to, Van Dijk skončil druhý. Ačkoli se našlo dost dalších lidí, kteří pro něj horovali.

„Pokud chcete dát Zlatý míč nejlepšímu hráči této generace, dejte ho Messimu. Ale pokud ho má vyhrát nejlepší hráč za kalendářní rok, měl by to být Van Dijk,“ přimlouval se za svého kapitána Klopp.

Barcelonský kouč Valverde pochopitelně hájil zase svého tahouna a hlasujícím novinářům napovídal: „Pokud chcete dát cenu pro nejlepšího hráče roku tomu opravdu nejlepšímu, napište na lístek Messiho a hotovo.“

Lionel Messi se svojí ženou na vyhlášení ankety Zlatý míč.

Lionel Messi se svojí ženou na vyhlášení ankety Zlatý míč.

Španělští žurnalisté měli stejně jasno už v předstihu. Dlouhé hodiny dopředu avizovali, že o vítězi je rozhodnuto. Vypátrali, že za Messim už během minulého týdne dorazili dva redaktoři magazínu France Football, aby s ním v předstihu pořídili rozhovor.

Zjistili také, že do Paříže pocestuje s celou rodinou. Dopídili se i toho, že ho na galavečer v pařížském divadle Théatre du Chatelet doprovodí i prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

Navíc na sociální sítě už desítky hodin před vyhlášením unikla fotografie údajného výsledného pořadí: 1. Messi, 2. Van Dijk, 3. Salah.

Chyba, místo Salaha skončil třetí Cristiano Ronaldo, Messiho věčný soupeř. Ten ale do Paříže ani necestoval: když zjistil, že nezvítězí, zůstal doma v Turíně.

Od konce října bylo jisté, že Zlatý míč neobhájí Chorvat Modrič, loňský vítěz, který narušil jedenáctileté panování Messiho s Ronaldem. Rok 2019 mu nesedl, takže se ani nevešel mezi třicet nominovaných jmen a na pódiu se objevil, jen aby předal žezlo Messimu.

Tomu pak moderátor večera, bývalý kanonýr Didier Drogba, přinesl ze zákulisí židli, na které bylo zlatým písmem vyvedeno jeho jméno.

A král usedl zpátky na trůn.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXWh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9yZXByZXplbnRhY2UvbGlvbmVsLW1lc3NpLXpsYXR5LW1pYy5BMTkxMjAzXzA4NTYzMl9mb3RfcmVwcmV6X3BhctIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Messi vyhrál pošesté anketu Zlatý míč - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.