Search

Messi získal rekordní šestý Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa - Sport.cz

Messi naposledy získal Zlatý míč před čtyřmi lety, Ronaldo předloni. Argentinec triumfoval i v letech 2009, 2010, 2011 a 2012. Letos v září - rovněž pošesté - ovládl jinou anketu Mezinárodní fotbalové federace FIFA "The Best".

„Je to úžasné. Mnohokrát děkuji spoluhráčům, kteří mají na mém triumfu obrovský podíl. A rovněž chci poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a přáli si, abych získal tuto cenu," pronesl dojatý dvaatřicetiletý vítěz.

Lionel Messi a jeho manželka Antonella

Christian Hartmann, Reuters

Messi v letošním kalendářním roce vstřelil 46 soutěžních gólů v 54 zápasech. Získal Zlatou kopačku pro nejlepšího evropského střelce sezony a s Barcelonou vyhrál španělskou ligu.

Během vyhlašování seděl po boku Van Dijka, který byl považovaný za hlavního favorita. „Prožil jsem vzrušující rok. A byl velmi blízko zisku této prestižní trofeje. Ale bohužel existuje několik hráčů, jako je třeba právě Lionel Messi. I tak jsem velice pyšný," usmál se Van Dijk, jenž pomohl Liverpoolu k triumfu v Lize mistrů.

Zlatý míč pro nejlepší fotbalistku roku 2019 patří čtyřiatřicetileté Megan Rapinoeová, kapitánce americké ženské reprezentace a FC Reign Seattle. Na nedávném mistrovství světa se stala nejstarší autorkou gólu ve finále, s šesti trefami byla nejlepší střelkyní šampionátu a získala trofej pro nejlepšího hráčku turnaje.

Trofej Raymonda Kopy pro nejlepšího hráče do 21 let obdržel nizozemský obránce Matthijs de Ligt z Juventusu. Premiérovým držitelem trofeje Lva Jašina pro nejlepšího brankáře se stal Brazilec Alisson Becker z Liverpoolu.

Na seznamu dosavadních celkových vítězů figurují i dva čeští fotbalisté - za rok 1962 Josef Masopust a za rok 2003 Pavel Nedvěd. Loňský držitel prestižní ceny Luka Modrič chybí v třicetičlenné nominaci.

Tradiční anketu v letech 2010 až 2015 pořádala FIFA s časopisem France Football. Jejich spolupráce ale skončila a od předloňska vítěze vyhlašuje opět pouze francouzský magazín, a to na základě hlasování novinářů z celého světa.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifWh0dHBzOi8vd3d3LnNwb3J0LmN6L2ZvdGJhbC9vc3RhdG5pL2NsYW5lay8xMTY4OTE2LW1lc3NpLXppc2thbC1yZWtvcmRuaS1zZXN0eS16bGF0eS1taWMtcHJvLW5lamxlcHNpaG8tZm90YmFsaXN0dS1zdmV0YS5odG1s0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Messi získal rekordní šestý Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.