Search

Ashleigh Bartyová před bitvou s Petrou Kvitovou v Melbourne - iDNES.cz

Češka si po dramatickém zápase s Řekyní Mariou Sakkariovou rozhodně nepřála opět nastoupit kolem poledne v prudkém slunečním svitu, který jí vadí při servisu.

Ale co čert nechtěl, pořadatelé určili, že její čtvrtfinále s Bartyovou patrně začne kolem 13.00 místního času (3.00 SEČ).

Ani další okolnosti jí před úterní partií dvakrát nevyhovují. Drobná Australanka udělala od loňského debaklu nezanedbatelné pokroky.

Vyhrála následující tři partie s Kvitovou, triumfovala na Roland Garros, na žebříčku se vyhoupla na číslo 1, které v pohodě udrží bez ohledu na další vývoj klání v Melbourne.

KVÍZ: Co víte o Australian Open?

„Myslím, že se Ash zlepšila ve všem,“ řekla devětadvacetiletá levačka z Fulneku. „Při podání dává nepříjemný kick, umí zrychlit hru. Forhendem s liftem se snaží soupeřky hodně odtlačovat od lajny. Má dobrý čop, dobrý bekhend, dobře se hýbe. Moc slabin na ní nenajdu.“

Dámy o sobě navzájem mluví hezky, což v tomto případě není nějaké divadlo pro veřejnost.

Bartyová v neděli hned po vyřazení Američanky Alison Riskeové do mikrofonu prohlásila: „Mám Petru ráda, ale doufám, že mi zase nezlomí srdce.“

Připomněla tím loňskou melbournskou splachovačku. Jenže také ona cítí, že tentokrát na dvorec půjde v jiné roli a s nadějnějšími vyhlídkami.

Australian Open

Speciální příloha iDNES.cz

„Jsem zkušenější, v každém utkání s Petrou jsem udělala pár taktických změn. Obyčejně se hodně přetahujeme. Těším se na další tuhou bitvu se silnou soupeřkou.“

Kvitovou by mohlo osvobodit vědomí, že v duelu nebude favoritkou. Když diváci fandí proti ní, často se ještě víc vyburcuje. Obecně platí, že hraje tím lépe, čím větší výzva se před ní tyčí.

V úterý ji u protinožců rozhodně nečeká pohodová prázdninová siesta.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigwFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9zcG9ydC90ZW5pcy9hc2hsZWlnaC1iYXJ0eW92YS1wZXRyYS1rdml0b3ZhLWF1c3RyYWxpYW4tb3Blbi0yMDIwLXBvenZhbmthLWN0dnJ0ZmluYWxlLkEyMDAxMjdfMTAwODUzX3RlbmlzX3RvZtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ashleigh Bartyová před bitvou s Petrou Kvitovou v Melbourne - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.