Search

ONLINE: Kvitová v duelu o čtvrtfinále Australian Open čelí Sakkariové - Sport iDNES.cz

Po sobotním nečekaném vyřazení Karolíny Plíškové hájí české barvy ve dvouhře Australian Open už jen Petra Kvitová. Loňská finalistka soupeří v osmifinálovém utkání v areně Roda Lavera s Řekyní Marií Sakkariovou, se kterou naposledy prohrála ve třech setech.

ONLINE: Petra Kvitová vs. Maria Sakkariová

Utkání sledujeme v podrobné reportáži.

„Sakkariová běhá vzadu, dává míčům horní rotaci, určitě je nepříjemná,“ varuje trenér Kvitové Jiří Vaněk. „I když s ní Petra loni v Římě i v Cincinnati prohrála, v její prospěch budou hrát zkušenosti s velkými kurty a s velkými zápasy.“

Turnajová sedmička Kvitová zvládla své dosavadní zápasy v Melbourne Parku ve dvou setech, nejprve zdolala krajanku Kateřinu Siniakovou, ve druhém kole po mírných trablech přemohla Španělku Paulu Badosaovou a naposledy si opět hladce poradila s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Australian Open

příloha iDNES.cz

Také dvaadvacátá nasazená Sakkariová dosud v Melbourne neztratila ani set, připsala si výhry nad Ruskou Margaritou Gasparjanovou, Japonkou Nao Hibinovou a ve třetím kole zaskočila turnajovou desítku Američanku Madison Keysovou. Postupem do osmifinále si 24letá tenistka vylepšila své dosavadní grandslamové maximum.

Vítězka narazí ve čtvrtfinále na lepší hráčku z utkání mezi světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie a Američankou Alison Riskeovou.

Do akce půjdou i Djokovič, Federer nebo Gauffová

V ženské dvouhře bude velká pozornost upřena na Coco Gauffovou. Patnáctiletá Američanka si účast v osmifinále zajistila díky vítězství nad obhájkyní titulu Japonkou Naomi Ósakaovou a proti krajance Sofii Keninové bude usilovat o prodloužení svého tažení v Melbourne.

Králova kolosální úleva. I paní Mirka trpěla, než domácí hrdina padl

Mužský pavouk nabídne konfrontaci úřadujícího šampiona Novaka Djokoviče a Argentince Diega Schwartzmana, o postup mezi poslední osmičku svedou souboj také Švýcar Roger Federer, který byl v minulém kole dva míče od vyřazení, a Maďar Marton Fucsovics.

Ve čtyřhře žen postoupily do čtvrtfinále turnajové jedničky Barbora Strýcová a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Vítězky loňského Wimbledonu si dvakrát 6:4 poradily s Chorvatkou Darijou Jurakovou a Srbkou Ninou Stojanovičovou, když zužitkovaly čtyři z pěti brejkbolů a samy přišly o podání jednou v každém setu. 

Strýcová se Šie proměnily čtvrtý mečbol a mezi poslední osmičkou mohou narazit na Kateřinu Siniakovou a Barboru Krejčíkovou. Ryze český pár nastoupí k osmifinále až v pondělí. 

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMilgFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9zcG9ydC90ZW5pcy9hdXN0cmFsaWFuLW9wZW4tNy1kZW4tenByYXZvZGFqc3R2aS1wZXRyYS1rdml0b3ZhLWNvY28tZ2F1ZmZvdmEtcm9nZXItZmVkZXJlci1ub3Zhay1kam9rb3ZpYy5BMjAwMTI1XzE3MzEyNF90ZW5pc19lbHbSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Kvitová v duelu o čtvrtfinále Australian Open čelí Sakkariové - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.