Search

ONLINE: Thiem hraje se Zverevem o finále, Strýcové titul v deblu unikl - iDNES.cz

V mužském pavouku si ve čtvrtek po hladké výhře nad Švýcarem Rogerem Federerem zajistil postup do finále Srb Novak Djokovič. Dnes se dozví jméno svého soupeře v boji o titul, ve druhém semifinále se střetávají dva představitelé nastupující tenisové generace Němec Alexander Zverev a Rakušan Dominic Thiem.

ONLINE: Alexander Zverev vs. Dominic Thiem

Semifinále dvouhry mužů podrobně sledujeme.

Turnajová sedmička Zverev se mezi poslední čtyřku na grandslamu probojoval poprvé v kariéře, ve čtvrtfinále zdolal Švýcara Stana Wawrinku 3:1. Předtím 22letý Němec čtyřikrát zvítězil ve třech setech.

Australian Open

příloha iDNES.cz

O čtyři roky starší Thiem si místenku v semifinále zajistil díky výhře 3:1 nad nasazenou jedničkou Španělem Rafaelem Nadalem, kterému oplatil porážku z boje o titul na loňském Roland Garros. Ve druhém kole podstoupil Rakušan pětisetovou řež s Australanem Alexem Boltem.

Ve vzájemné bilanci semifinálových soupeřů vede Thiem 6:2, Zvereva porazil i naposledy, v semifinále loňského Turnaje mistrů.

Strýcové finále deblu nevyšlo

Společně ovládly loňský Wimbledon, další grandslamovou trofej Barbora Strýcová a Tchajwanka Sie Šu-wej na letošním Australian Open nepřidaly. Ve finále v Laver Areně podlehly turnajovým dvojkám Kristině Mladenovicové z Francie a Tímee Babosové z Maďarska jednoznačně 2:6 a 1:6.

Strýcová, Sie vs. Mladenovicová, Babosová

Finále čtyřhry žen jsme podrobně sledovali.

„Chtěla bych pogratulovat soupeřkám, myslím, že v utkání udělaly tak čtyři chyby, takže pro nás to bylo velmi těžké. Odvedly jste dobrou práci,“ uznala při předávání cen Strýcová.  

Česko-tchajwanský pár se ve finále trápil na podání (Strýcová ho neudržela ani jednou) a nenašel protizbraň na agresivní hru soupeřek. 

Strýcová přišla hned o svůj první servis, nasazené jedničky sice měly vzápětí příležitost při podání Babosové ztrátu vymazat, jenže Mladenovicová dvakrát pohotově zasáhla na síti a oba brejkboly zlikvidovala.

Strýcová a Sie si tak musely počkat na servis Francouzky. Ve čtvrtém gamu sice prohrávaly 0:40, přesto dokázaly s pomocí pestrých úderů a pohotových reakcí na síti stav otočit a vyrovnat na 2:2.

Jenže místo vyrovnaného průběhu nabralo finále rychlý spád.

Babosová a Mladenovicová si přivlastnily všechny čtyři zbylé gamy první sady, těžily především z tvrdých servisů a důrazné hry na síti. Strýcová i Sie se technickými finesami snažily soupeřky vykolejit z tempa, když ale obě ztratily svá podání, o set jednoznačně přišly.

Také ve druhém dějství byly vítězky loňského Wimbledonu na servisu pod tlakem. Sie sice v úvodním gamu brejkbol přežila, její parťačka Strýcová ve třetí hře čtvrtému brejkbolu po dlouhé výměně, v níž se Babosová a Mladenovicová dostaly z velké pasivity, už neodolala. 

Turnajové dvojky zápas pohodlně kontrolovaly, po hodině a 14 minutách si vypracovaly mečbol, který Mladenovicová vítězným bekhendovým returnem po lajně přetavila ve třetí grandslamový titul po boku Babosové.  

Krejčíková má na dosah obhajobu v mixu

Znovu po roce si o titul ve smíšené čtyřhře na Australian Open zahraje Barbora Krejčíková. Loňská vítězka mixu s Američanem Rajeevem Ramem letos vytvořila dvojici s Chorvatem Nikolou Mektičem a v semifinále vyřadili třetí nasazený kanadsko-finský pár Gabriela Dabrowská, Henri Kontinen 3:6, 6:3 a 10:5 v super tie breaku.

Krejčíková se může stát první hráčkou po 31 letech, která v Melbourne obhájí titul v mixu. Navázala by na Janu Novotnou, svoji bývalou trenérku a předčasně zesnulou excelentní deblistku, která zde uspěla v letech 1988-9 s Američanem Jimem Pughem.

Martina vs. Margaret. V Melbourne se zase horlivě diskutuje o názvu arény

Pátí nasazení Krejčíková a Mektič přišli v semifinále, které se na centrkurtu Roda Lavera kvůli velkému horku odehrálo pod zataženou střechou, v prvním setu o podání ve druhé hře a brejk už zpět nezískali. Velkou šanci sice měli za stavu 3:5, kdy vedli při servisu Kontinena 40:0, ale ani jedu ze tří možností nevyužili a úvodní sadu ztratili.

Ve druhém setu se zlepšili a hráli agresivněji na síti. Po dvojchybě Dabrowské odskočili na 5:3 a Mektič sadu dopodával. V super tie breaku šli rychle do vedení a při mečbolu poslal Kontinenen return servisu Krejčíkové jen do sítě.

„Jsem super šťastná, že jsem zase ve finále. Byla to dlouhá cesta a jsem potěšená, že jsem si zase zahrála na tomhle kurtu, kterým prošlo tolik legend. Je to splněný sen a děkuji Nikolovi, že se mnou hraje,“ řekla na kurtu Krejčíková, která na letošním Australian Open odehrála s dvouhrou a čtyřhrou už čtrnáctý zápas. 

Čtyřiadvacetiletá Češka má na dosah čtvrtý grandslamový titul v kariéře. Vedle loňského mixu v Melbourne vyhrála předloni s Kateřinou Siniakovou čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu.

Poslední překážkou, která česko-chorvatský pár dělí od poháru, bude americko-britská dvojice Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray. Finále je na programu v sobotu přibližně v 11 hodin SEČ.

Tenisový grandslam Australian Open v Melbourne

tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů

Ženy
Čtyřhra - finále: 
Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) - Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) 6:2, 6:1

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - Dabrowská, Kontinen (3-Kan./Fin.) 3:6, 6:3, 10:5
Matteková-Sandsová, J. Murray (USA/Brit.) - Sharmaová, Smith (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4)

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMingFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9zcG9ydC90ZW5pcy9hdXN0cmFsaWFuLW9wZW4tMTItZGVuLXpwcmF2b2RhanN0dmktYmFyYm9yYS1zdHJ5Y292YS1zaWUtc3Utd2VqLWZpbmFsZS1jdHlyaHJ5LWFsZXhhbmRlci16dmVyZXYtZG9tLkEyMDAxMzBfMTQ0MjI2X3RlbmlzX2VsdtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Thiem hraje se Zverevem o finále, Strýcové titul v deblu unikl - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.