Search

Tenistka Strýcová titul ve čtyřhře na Australian Open nezískala - Aktuálně.cz

Tenistka Barbora Strýcová deblový titul na Australian Open nezískala. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej jako turnajové jedničky prohrály v dnešním finále v Rod Laver Areně s druhým nasazeným maďarsko-francouzským párem Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová 2:6 a 1:6.

Třiatřicetileté Strýcové finále nevyšlo. Ani jednou ze čtyř příležitostí si neudržela servis a více než jindy chybovala na síti i při returnech. Sie Šu-wej přišla o servis dvakrát a jednoznačné finále skončilo po hodině a dvanácti minutách. Mladenovicové s Babosovou podlehly stejně hladce jako loni ve finále Turnaje mistryň.

Babosové a Mladenovicové se na Australian Open nadmíru daří. Předloni zde získaly první společný grandslamový titul a loni prohrály až ve finále.

Česká tenistka v pondělí přijde o pozici deblové světové jedničky, kterou s krátkou pauzou drží od triumfu na trávě v All England Clubu. V čele žebříčku ji vystřídá spoluhráčka Sie Šu-wej, jež se na trůn vrátí skoro po šesti letech.

Poslední českou vítězkou čtyřhry v Melbourne zůstává Lucie Šafářová, která uspěla před třemi lety s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):

Ženy:

Čtyřhra - finále: Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) - Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) 6:2, 6:1.

Smíšená čtyřhra:

Semifinále: Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - Dabrowská, Kontinen (3-Kan./Fin.) 3:6, 6:3, 10:5, Matteková-Sandsová, J. Murray (USA/Brit.) - Sharmaová, Smith (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4).

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3Nwb3J0LmFrdHVhbG5lLmN6L3RlbmlzL3RlbmlzdGthLXN0cnljb3ZhLXRpdHVsLXZlLWN0eXJocmUtbmEtYXVzdHJhbGlhbi1vcGVuLW5lemlzay9yfmI5YWY2ZDlhNDNmYTExZWFhYzYwYWMxZjZiMjIwZWU4L9IBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tenistka Strýcová titul ve čtyřhře na Australian Open nezískala - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.