Search

Slavia na konci kempu. Přidala tréninkové dávky, překvapili mladíci - iDNES.cz

Suverénní lídr české ligy odcestoval na začátku roku do Španělska s osmadvaceti hráči, vrátí se jich o jednoho méně, protože nizozemský útočník Mick van Buren opustil kemp už dřív. Zamířil totiž na hostování do Haagu.

„Program soustředění je samozřejmě náročný, ale všichni víme, jak důležité je ho absolvovat. Všechno probíhá, jak má. V průběhu sezony z toho budeme těžit,“ věří Tomáš Souček, jedna ze slávistických opor.

Slávisté ve Španělsku trénují ve stejném areálu, který před posledním finále Ligy mistrů v Madridu využívali i fotbalisté Liverpoolu. V Marbelle kombinují přípravu s míčem na hřišti s běžeckými testy na pláži u Alboránského moře.

„Klukům jsme dali i jeden den volna, po kterém se do toho zase naplno opřeli. Jsme překvapení, jak se s tréninkovými dávkami srovnali i mladí hráči,“ podotkl Houštecký.

„Přišli připravení, což je vidět na hřišti i při bězích. Je vidět, že na sobě pracovali,“ souhlasí Souček.

Kromě Patrika Hellebranda ze Slovácka či Oscara Dorleye z Liberce jsou poprvé s áčkem na soustředění rovněž teenageři z mládežnických výběrů: brankář Jan Sirotník, obránce Daniel Kosek a záložníci Jakub Křišťan, Daniel Langhamer s Joaem Felipem.

I oni by měli v následujících dnech dostat prostor v prvních přípravných zápasech, které Slavia před startem jara odehraje. Na stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově ve středu 22. ledna vyzve Ústí nad Labem, o tři dny později tamtéž potká České Budějovice. 

Další duely na úřadující šampiony čekají na herním soustředění v Portugalsku, kam odcestují na konci měsíce. Do ligy pak vstoupí Slavia v neděli 16. února vršovickým derby na Bohemians.

Červenobílí si v průběhu podzimu na prvním místě tabulky vytvořili šestnáctibodový náskok před Plzní a obhajobu titulu si mohou zajistit ještě před nadstavbou.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifmh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL3NsYXZpYS1zb3VzdHJlZGVuaS1rb25kaWNuaS1rZW1wLW1hcmJlbGxhLXNwYW5lbHNrby1ob2Rub2NlbmkuQTIwMDExNV8xMTU3MzRfZm90YmFsX2ppY9IBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slavia na konci kempu. Přidala tréninkové dávky, překvapili mladíci - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.