Search

Slavia a West Ham se už dohodly, anglický klub dá za Součka víc peněz - iDNES.cz

Čtyřiadvacetiletý středopolař je od úterního dopoledne v Londýně, kde podstoupil zdravotní testy.

Mezitím zástupci obou klubů ladili podmínku Součkova přesunu ze Slavie do West Hamu.

West Hamu hrozí finanční trable, pokud by sestoupil

Anglický klub původně nabídl 4 miliony eur, v přepočtu asi 100 milionů korun, jen za jarní hostování a slíbil, že dalších 16 milionů eur, v přepočtu asi 400 milionů korun, doplatí v létě za přestup v případě, že se v Premier League zachrání.

„West Ham zaplatí za hostování 4,5 milionu euro. V případě udržení v Premier League povinně doplatí 16,2 milionu euro,“ píše se na instagramovém účtu slaviabackstage, který má blízko k vedení klubu.

„Mezi Slavií a hráčem došlo k dohodě na zrušení výstupní doložky. V případě, že by povinná opce West Hamu nebyla uplatněná, klub bude plně participovat na dalším případném Tomášově přestupu. Nyní se finalizuje kontrakt mezi hráčem a West Hamem. Oficiální oznámení se očekává v odpoledních hodinách.“

Vzápětí to napsal na svůj twitterový účast i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

Souček je nejžádanějším českým fotbalistou současnosti, do 15. ledna ho kluby mohly získat za 15 milionů eur, v přepočtu asi 380 milionů korun. Tak zněla Součkova výstupní klauzule ve smlouvě se Slavií.

Až když termín pro její uplatnění vypršel, naplno se do hry o Součka vložil vehementně West Ham United, který má stejně bodů jako předposlední tým tabulky a středeční dohrávku s prvním Liverpoolem k dobru.

Když na Slavii dorazila konkrétní nabídka, projevil vážný zájem další anglický klub Brighton. Už dřív sondovalo situaci kolem Součka francouzské Monako.

Souček v úterý ráno odletěl do Londýna na zdravotní prohlídku, čímž se šance Brightonu výrazně snížily. Zdá se, že odejde právě do West Hamu.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMib2h0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL3RvbWFzLXNvdWNlay1zbGF2aWEtaG9zdG92YW5pLXByZXN0dXAtd2VzdC1oYW0uQTIwMDEyOV8xMzQxMDdfZm90YmFsX21pbtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slavia a West Ham se už dohodly, anglický klub dá za Součka víc peněz - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.