Search

Slavia a West Ham se už dohodly, anglický klub dá za Součka víc peněz - iDNES.cz

Čtyřiadvacetiletý středopolař je od úterního dopoledne v Londýně, kde podstoupil zdravotní testy.

Mezitím zástupci obou klubů ladili podmínku Součkova přesunu ze Slavie do West Hamu. Domluva byla na světě ve středu kolem poledne.

„Hráč podepsal smlouvu, my jsme podepsali smlouvu, všechno je domluveno,“ řekl pro Lidovky.cz předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

West Hamu hrozí finanční trable, pokud by sestoupil

Anglický klub původně nabídl 4 miliony eur, v přepočtu asi 100 milionů korun, jen za jarní hostování. A slíbil, že dalších 16 milionů eur, v přepočtu asi 400 milionů korun, doplatí v létě za přestup v případě, že se v Premier League zachrání.

„West Ham zaplatí za hostování 4,5 milionu euro. V případě udržení v Premier League povinně doplatí 16,2 milionu euro,“ píše se na instagramovém účtu slaviabackstage, který má blízko k vedení klubu.

Celková suma by se tak vyšplhala při současném kurzu koruny k euru na 521 milionů korun. Souček by se tak v létě stal nejdražším hráčem, který kdy přestoupil z české ligy. Rekord dosud drží sparťan Tomáš Rosický, v lednu 2001 za něj Dortmund dal 505 milionů korun.

„Mezi Slavií a hráčem došlo k dohodě na zrušení výstupní doložky. V případě, že by povinná opce West Hamu nebyla uplatněná, klub bude plně participovat na dalším případném Tomášově přestupu. Nyní se finalizuje kontrakt mezi hráčem a West Hamem. Oficiální oznámení se očekává v odpoledních hodinách.“

Vzápětí to napsal na svůj twitterový účast i slávistický šéf Tvrdík. „Nadšení i smutek současně. Tomáš nám bude hodně chybět jako kapitán, hráč i jako člověk.“

Souček je nejžádanějším českým fotbalistou současnosti, do 15. ledna ho kluby mohly získat za 15 milionů eur, v přepočtu asi 380 milionů korun. Tak zněla Součkova výstupní klauzule ve smlouvě se Slavií.

Až když termín pro její uplatnění vypršel, naplno se do hry o Součka vložil vehementně West Ham United, který má stejně bodů jako předposlední tým tabulky a středeční dohrávku s prvním Liverpoolem k dobru.

Když na Slavii dorazila konkrétní nabídka, projevil vážný zájem další anglický klub Brighton. Už dřív sondovalo situaci kolem Součka francouzské Monako.

Souček v úterý ráno odletěl do Londýna na zdravotní prohlídku, čímž se šance Brightonu výrazně snížily. Zdá se, že odejde právě do West Hamu.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMib2h0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL3RvbWFzLXNvdWNlay1zbGF2aWEtaG9zdG92YW5pLXByZXN0dXAtd2VzdC1oYW0uQTIwMDEyOV8xMzQxMDdfZm90YmFsX21pbtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slavia a West Ham se už dohodly, anglický klub dá za Součka víc peněz - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.