Search

Zápas pravdy pro Litvínov, Vítkovice zaskočily lídra. Sparta i bez Kruppa padla - Hokej.cz

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Ani impuls v podobě odvolání Uweho Kruppa sparťanům nepomohl, pod taktovkou Petra Tona a Jaroslava Hlinky prohráli v Třinci 1:5. Dynamo v důležité bitvě o záchranu padlo s Vervou 1:2 a ztrácí na ni už čtyři body! Uspěly také Vítkovice, které urvaly skvělé dva body na libereckém ledě. Kromě lídra brala zaváhala i druhá Plzeň, která podlehla Mountfieldu po nájezdech.

Nový fanshop

Sparta natáhla čekání na tříbodovou výhru už na sedm zápasů. Nepomohl jí ani nový impuls v podobě odvolání kouče Uweho Kruppa, pod taktovkou dočasných šéfů střídačky Petra Tona a Jaroslava Hlinky se v Třinci zmohla jen na gól. Oceláři po čtyřzápasovém tripu prožili vítězný návrat domů. Třemi body ho řídili někdejší sparťan Petr Vrána a Matěj Stránský (oba 2+1). Mistr řádil v přesilovkách a zdolal Pražany poprvé v sezoně, čímž se jim přiblížil na bod.

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): "Vstoupili jsme do utkání dobře. Věděli jsme, že mají nějaké problémy, chtěli jsme hrát aktivně. Kluci si vynutili fauly a hodně jsme si pomohli přesilovkami, které nám v poslední době nešly. Hodně jsme je zjednodušili, nabádali jsme kluky, aby více stříleli, a vyplatilo se. Dali jsme z přesilovek tři góly, to zápas rozhodlo. Prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli ve třech, ve čtyřech, a tam se Sparta dostala na koně, přehrávala nás. Pomohli jsme si ale zase přesilovkou. Za tři body jsme rádi."

Jaroslav Hlinka (trenér Sparty Praha): "Hned z první přesilovky jsme inkasovali, z druhé taky. Od třineckých přesilovek jsme tahali v zápase za kratší konec. Bylo vidět, že Třinec hraje v tuhle dobu výborný hokej a na rozdíl od nás jsou v pohodě. Na našem výkonu bylo znát, že máme trošku problémy s hlavou a že naši kluci nejsou úplně v nejlepší fazoně, a to se projevilo. Vážíme si toho, že jsme ale zápas nezabalili. Třetí třetina byla naše nejlepší, ikdyž jsme si samozřejmě vědomi, že za daného stavu si to už domácí víceméně hlídali a zaslouženě brali tři body."

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) – 45. Říčka.
Rozhodčí: Mrkva, Stano (Slovensko) – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 7:3.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 33:37.
Diváci: 5 400 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Petr Vrána – Robert Říčka.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička, P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký, Novotný, Adamský – Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
HC Sparta Praha: Machovský (41. Wolf) – Blain, Kalina, Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl – Řepík, Smejkal, Rousek – Říčka, Sukeľ, Kudrna – Forman, Pech, Buchtele – Dvořáček, Vitouch, Pšenička. Trenéři: Ton a Hlinka.

Domácí vítězná série Plzně se zastavila na šesti utkáních. Indiáni neodčinili vysokou porážku z Litvínova a padli podruhé za sebou, proti Hradci Králové jim 45 střeleckých pokusů stačilo jen k bodu. Marek Mazanec chytil 43 střel a navrch všechny nájezdy, v nichž hosté dominovali. Mountfield zlomil plzeňské prokletí, na tamním ledě slavil po dlouhých osmi zápasech. První triumf v Plzni od 20. listopadu 2015 jim vystřelil kapitán Radek Smoleňák.

HC ŠKODA PLZEŇ – MOUNTFIELD HK 2:3 po nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Pour, 49. V. Němec (Mertl, Kantner) – 32. Lev (Žejdl, Eklund), 39. F. Pavlík (Cibulskis, Koukal), rozhodující nájezd Smoleňák.
Rozhodčí: Micka, Pešina – Malý, Pešek.
Vyloučení: 10:8, navíc Gulaš (Plzeň) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 45:29.
Diváci: 6 089.
Nejlepší hráči: XX – XX.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Jánošík, Jiříček, Jank, L. Kaňák, Pulpán – P. Zdráhal, Kracík, Gulaš – V. Němec, Mertl, Rob – Kantner, Kodýtek, Pour – Heřman, Kolda, Vracovský. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Mountfield HK: Mazanec – Eklund, Nedomlel, Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík, Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák – R. Pavlík, Lev, Klíma – Dragoun, Koukal, Žejdl – Gaspar, Morong, Poppel. Trenéři: Růžička, T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zlín se v posledních dvou vzájemných utkáních blýskl třinácti góly, ale tentokrát si Olomouc vzadu počínala o dost lépe. I díky Branislavu Konrádovi. Ten chytil 34 z 35 zlínských střel a měl velký podíl na výhře Mory, která rozhodla moravskou bitvu už v úvodním dějství trefami Zbyňka Irgla a Lukáše Nahodila a z desáté příčky se bodově dotáhla na svého soupeře. Berani mají o čem přemýšlet, z posledních pěti utkání zaznamenali už čtvrtou porážku.

HC OLOMOUC – PSG BERANI ZLÍN 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Irgl (Ondrušek, Burian), 20. Nahodil (Klimek), 57. Kolouch (Irgl) – 56. Dufek (Claireaux).
Rozhodčí: Pražák, Obadal – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 5:4.
Bez využití.
Střely na branku: 32:35.
Diváci: 4 528.
Nejlepší hráči: Lukáš Nahodil – Libor Kašík.
HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, Olesz – Vodný, Kolouch, V. Tomeček – Kořenek, Handl. Trenéři: Moták a Tomajko.
PSG Berani Zlín: Kašík – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Gazda – Herman, Claireaux, Dufek – Okál, Fryšara, Šlahař – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Š. Kratochvil. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Posílený Litvínov jde nahoru. Po vítězství na Kladně, bodíku z Brna a domácím skalpu Plzně zvládl také důležitou záchranářskou bitvu na pardubickém ledě. Dynamo nenavázalo na čtyři bodové zisky v řadě, zmohlo se na jediný gól z hole Jana Mandáta. Už dřív rozhodl bek Jan Ščotka. Krušnohorci ovládli sedmé z posledních osmi vzájemných utkání, utekli oblíbenému soupeři na rozdíl čtyř bodů a na dvanácté Vítkovice ztrácejí jen bod.

HC DYNAMO PARDUBICE – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Mandát (J. Kolář, R. Kousal) – 8. V. Hübl (F. Lukeš), 35. Ščotka (Válek).
Rozhodčí: Kubičík, Šír – Lhotský, M. Svoboda.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 22:20.
Diváci: 9 335.
Nejlepší hráči: Jan Mandát – František Lukeš.
HC Dynamo Pardubice: Kantor – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář, Ivan, Holland, T. Voráček – Mandát, R. Kousal, Tybor – Svačina, Harju, Kusý – Vondrka, Poulíček, Látal – Machala, Rolinek, Paulovič. Trenéři: Razým, Mikeska a Čáslava.
HC VERVA Litvínov: Honzík – Moravčík, J. Říha, Aliu, Ščotka, T. Pavelka, Kudla, Baránek – M. Hanzl, Jarůšek, Langkow – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Válek, Gerhát, Pospíšil – Trávníček, Jurčík, Zygmunt. Trenéři: Kýhos, Kotrla a Skuhrovec.

Liberec v minulém týdnu zvítězil na ostravském ledě 7:3 a povzbuzen jasnými triumfy nad Mountfieldem a Spartou chtěl potvrdit parádní bilanci na svém ledě. Na rychlou trefu Radana Lence ale nenavázal. Všech dalších 34 střel pochytal jistý Daniel Dolejš, jenž pak zlikvidoval i všechny nájezdy. Druhým vítkovickým hrdinou v cestě za důležitými dvěma body byl Jan Schleiss, který vyrovnal a pak i svému týmu vystřelil třetí vítězství za sebou.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VÍTKOVICE RIDERA 1:2 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Lenc (Birner, L. Hudáček) – 39. Schleiss (Hruška), rozhodující nájezd Schleiss
Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 3:6.
Bez využití.
Střely na branku: 35:21.
Diváci: 6 956.
Nejlepší hráči: Radan Lenc – Daniel Dolejš.
Bílí Tygři Liberec: Hrachovina – Šmíd, Knot, Derner, T. Hanousek, Kunst, Graborenko, Havlín – Birner, L. Hudáček, Lenc – A. Musil, Marosz, M. Zachar – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Rychlovský, D. Špaček, Valský. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Rosandič, Gregorc, Štencel, L. Kovář, Výtisk, R. Černý, Kvasnička – Roberts Bukarts, Hruška, Lakatoš – Indrák, R. Veselý, Schleiss – Dej, O. Roman, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenéři: Trličík, Svozil a Klesla.

Zdálo se, že Kometa doma počtvrté v řadě nedá neoblíbenému soupeři gól a podlehne mu už v devátém po sobě jdoucím zápase, ale boleslavského prokletí jí zbavil střelec Peter Mueller. Ten nejdřív v čase 59:48 našel odpověď na trefu Martina Pláňka a pak dokonal parádní last minute obrat v nájezdech. Kometa tak před svými fanoušky natáhla bodovou šňůru už na jedenáct utkání a upevnila si šestou příčku, je tři body za pátými Bruslaři.

HC KOMETA BRNO – BK MLADÁ BOLESLAV 2:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat, Rákos), rozhodující nájezd Mueller – 52. Pláněk (Klepiš, R. Zohorna).
Rozhodčí: Kika, Lacina – Axman, Klouček.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 27:22.
Diváci: 7 249.
Nejlepší hráči: Karel Vejmelka – Justin Peters.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Mlčák, O. Němec, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil – Zaťovič, Š. Stránský, Mueller – Orsava, Plekanec, M. Erat – Kucsera, Rákos, Vincour – Plášek ml., Střondala, L. Horký – Kusko. Trenéři: Zábranský, Pokorný, J. Horáček a Bělohlav.
BK Mladá Boleslav: Peters – Hrdinka, Ševc, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Klikorka – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – G. Szturc, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

Jaromír Jágr zažil další velký večer, blýskl se gólem a navrch dvěma nahrávkami. Kladnu to však stačilo jen na bod, v divokém a více než tříhodinovém duelu zvratů podlehlo Karlovým Varům po prodloužení, zapsalo pátou porážku v řadě a na play off ztrácí už sedm bodů. Energie potvrdila, že venku umí, už počtvrté za sebou se z tripu vrací jako vítěz. Rozhodl Tomáš Rachůnek, který se celkem blýskl třemi body za dva góly a asistenci.

RYTÍŘI KLADNO – HC ENERGIE KARLOVY VARY 4:5 v prodloužení (1:1, 2:2, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr), 28. Jágr (Vampola), 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, J. Strnad) – 5. T. Rachůnek (Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (M. Rohan), 43. Gríger (T. Rachůnek), 62. T. Rachůnek (Flek).
Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Frodl, Ganger.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 44:38.
Diváci: X XXX.
Nejlepší hráči: XX – XX.
Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Melka, J. Strnad – O'Donnell, T. Kaut, Hovorka – Machač, Stach, Bílek – Š. Bláha. Trenéři: Lidický, Čermák a Kregl.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan, Stříteský, Graňák, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Skuhravý, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.

AKTUÁLNÍ TABULKU TIPSPORT EXTRALIGA NAJDETE ZDE »

Další program Tipsport extraligy

Neděle 2. února – 42. kolo:
15:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc
15:30 PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec
16:00 HC Sparta Praha – HC Kometa Brno
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Rytíři Kladno
16:30 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Úterý 4. února – předehrávka 48. kola:
18:30 HC Sparta Praha – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 11. února – předehrávka 44. kola:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary (O2 TV Sport)

Středa 12. února – 44. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:20 Rytíři Kladno – PSG Berani Zlín (ČT sport)
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov
18:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:30 HC Sparta Praha – Mountfield HK

Více k tématu

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3Lmhva2VqLmN6L3phcGFzLXByYXZkeS1wcm8tbGl0dmlub3Ytdml0a292aWNlLXphc2tvY2lseS1saWRyYS1zcGFydGEtaS1iZXota3J1cHBhLXBhZGxhLzUwNDYxNTHSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zápas pravdy pro Litvínov, Vítkovice zaskočily lídra. Sparta i bez Kruppa padla - Hokej.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.