Search

Hokejová bitva o bronz. Češi prohrávají s Kanadou 1:3

Čeští hokejisté hrají v těchto momentech proti Kanadě o bronzovou medaili z olympijského turnaje. Po druhé třetině stále prohrávají 1:3.

Konec druhé části. Ta byla z českého pohledu hodně nevydařená. Snad jen v závěru třetiny se Jandačova družina dostala k jakémus takémus ohrožení Poulinovy branky. Nedařila se rozehrávka, Češi byli pomalí a nepřesní. Kanadu pustili do tří větších šancí, které ale zlikvidoval výborný Francouz v brance. Naopak "javorové listy" létaly po ledě sem a tam, jako by hráči vůbec necítili únavu ze včerejšího zápasu s Německem.

36:40 Největší šanci v české přesilovce měl Kanaďan Ebbett, který ujel kolem mantinelu a jen skvělý Francouzův zákrok drží české naděje na cenný kov.

34:33 Tak konečně se něco děje i před brankou Kanaďanů. Zohorna se snažil dotlačit puk za čáru. Obránce Roy si pomohl faulem a jde si za držení na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.

31:03 Kanaďané lépe bruslí, ale Češi se ubránili. Potřebovali by si vytvořit tlak. Poulinovu svatyni ve druhé periodě pořádně neohrozili.

28:02 Druhá kanadská přesilovka. Fauloval Martin Erat.

24:45 Češi se nemohou dostat do tlaku. Přihrávky končí na hokejkách kanadských obránců.

20:34 Druhá třetina začala velkou šancí Kanady.  O'Dell prověřil Francouze.

První třetina skončila 1:3. Čeští hráči měli velmi dobrý vstup do zápasu, byli aktivní a nebezpečnější, pak ale inkasovali po šťastné teči Ebbetta. Okamžitě odpověděli zásluhou Růžičky, jenže stejně rychle zase inkasovali na 1:2. Po této divoké pasáži se Jandačův výběr opět snažil před Poulinovou brankou něco vymyslet, neuspěl ale ani v přesilovce a v době svého náporu inkasoval po brejkové situaci. V tomhle je Kanada mimořádně nebezpečná.

18:52 Češi jsou otřesení. Vypadli z role a nemohou se dostat k ohrožení kanadské branky.

15:57 Brejky Kanaďanům svědčí. Ke gólu jim stačí opravdu málo. Ze slibně rozehrané české akce je třetí gól v české síti. Roy využil přihrávku Kozuna a je to 1:3.

13:40 Dorážející Horák, po něm znovu Růžička zkouší štěstí, Poulin je na místě.

11:27 Růžičkovu bombu vytěsnil Poulin. Nápor druhé Červenkovy lajny ale pokračuje a končí faulem na Radila. Češi startují svou přesilovku.

9:28 Další akce, další gól. Patnáct sekund upylnulo od české branky a skóre se opět mění. Kelly krásně tečoval ránu Goloubefa od modré a je to zase 1:2.

9:13 Kanada se těšila z náskoku šestnáct sekund! Martin Růžička se natáhl po nahrávce Romana Červenky a je to 1:1.

8:57 A je tady první gól. Ebbettova brusle změnila teč Gragnaniovy střely a Češi prohrávají 0:1.

7:58 Češi se ubránili, i díky dvěma Francouzovým zákrokům, prvnímu náporu Kanady.

7:21 Poláškova rána letí těsně vedle. Češi jsou jasně lepší, jenže přichází brejk Kanaďanů a faul Martina Růžičky, který před Francouzovou brankou zatáhl "za záchrannou brzdu". Přesilovka Kanady.

5:50 Zohorna - nový muž v sestavě českého výběru, prověřil připravenost kanadského gólmana Poulina. Vzápětí neuspěl Radil.

4:38 Druhý český útok s centrem Červenkou dělá Kanadě problémy a zabydluje se v útočné třetině. Střela Růžičky ale letí vedle.

1:33 Češi jsou aktivní. Měli o pár hodin delší odpočinek po svém semifinálovém duelu s olympijskými sportovci z Ruska, než Kanada, která senzačně vypadla s Německem až večer korejského času.

* Češi dosud ve své historii odehráli dvě olympijská utkání o bronz. V obou uspěli. Poprvé to bylo v roce 1992 v Méribelu (olympiáda probíhala v Albertville) a Češi vedení Ivanem Hlinkou zdolali USA 6:1. Podruhé to bylo v roce 2006 v Turíně a Češi s trenérem Aloisem Hadamczikem na lavičce porazili Rusko 3:0.

* Češi nastupují jako domácí v tradičních červených dresech, Kanada v bílém.

* Kanada bude postrádat útočníka Gilberta Bruleho, který dostal za svůj nevybíravý faul v semifinále proti Německu trest ve hře.

* Oba týmy už se štosují v uličce hráčů. Za chvíli to vypukne.

* Palce hokejistům bude držet i česká "královna" na sněhu Ester Ledecká.

Slovo před utkáním si vzal kapitán týmu Martin Erat. "Hraje se o medaili, která má pro každého z nás velkou cenu. Taková šance někdy přichází jednou za život. Využijme ji," nabádal spoluhráče. Není pochyb o tom, že hráči nechají na ledě vše, co je v jejich silách.

Předpokládaná sestava: Francouz - Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Kundrátek, Jordán, O. Němec - Erat, Jan Kovář, D. Kubalík - M. Růžička, Mertl, Červenka - Radil, Koukal, T. Zohorna - Řepík, Horák, Birner - Vondrka.

* Dopolední dobrovolné rozbruslení absolvovala zhruba půlka mužstva, zbytek se připravoval v útrobách stadionu. Pro většinu hráčů jde o ojedinělou šanci získat medaili z olympijských her.

* Trenér Josef Jandač provedl drobné korektury v sestavě, když posadil na tribunu Jiřího Sekáče a místo něj nasadil Tomáše Zohornu. Na post třináctého útočníka se posunul Michal Vondrka.

* Čeští hokejisté získali na OH naposledy nějakou medaili v Turíně 2006. Měla bronzovou hodnotu. Tehdejší úspěch pamatuje ze současného mužstva jen jeho kapitán Martin Erat.

Czech Team

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/zoh-2018/bitva-o-bronz-startuje-cesi-jdou-proti-kanade-20180224.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hokejová bitva o bronz. Češi prohrávají s Kanadou 1:3"

Post a Comment

Powered by Blogger.