Search

Další rána pro PSG. Neymar musí na operaci, zdravotní trable řeší i Mbappé

Neymar by svému klubu mohl chybět až dva měsíce, to by znamenalo, že se vrátí až na konci klubové sezony před letním mistrostvím světa v Rusku. Určitě vynechá odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem, která je na programu příští týden v úterý.

"Po testech jsme s hráčovým souhlasem rozhodli, že operace bude nejlepší volbou," uvedl pařížský klub v prohlášení bez odhadované délky absence. Tu ale už dříve předpověděl Neymarův otec.

"PSG ví, že nebudou mít Neymara k dispozici nejméně v dalších šesti týdnech. Ať už půjde na operaci nebo ne, léčba zranění potrvá šest až osm týdnů," řekl Neymar Santos Sr. televizi ESPN Brasil.

Brazilce museli odnést na nosítkách

Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hráčem historie, se zranil v 76. minutě nedělního ligového zápasu s Marseille. Domácí útočník špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem a musel opustit hřiště na nosítkách. PSG už neměl k dispozici střídání, přesto i v deseti udržel jasné vítězství 3:0.

Neymar se po příchodu z Barcelony okamžitě stal tahounem pařížského mužstva. Ve 30 soutěžních duelech této sezony vstřelil 29 gólů a přidal 18 asistencí. V posledních letech je hlavní hvězdou brazilské reprezentace. Jeho účast na červnovém světovém šampionátu v Rusku by ani v případě operace neměla být ohrožena.

Mbappé má problém s kotníkem

Podle trenéra pařížského celku Unaie Emeryho má Mbappé problém s kotníkem, další podrobnosti ale neuvedl. "Požádal, aby ve druhém poločase už nehrál. Doufám, že to není nic vážného," řekl Emery po utkání, které jeho tým vyhrál 3:0.

Šestadvacetiletý Neymar se zranil v nedělním ligovém zápase s Marseille a ve středu se rozhodl, že se kvůli zlomenině nártní kůstky a vymknutému kotníku podrobí operaci. Mimo hru bude zhruba šest až osm týdnů.

Neymar bude mimo 2 měsíce, potvrdil jeho otec. O Real jistě přijde
Neymar ukázal zraněný kotník. PSG i tak porazilo Marseille 3:0

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-francie-ligue-1/328321/dalsi-rana-pro-psg-neymar-musi-na-operaci-zdravotni-trable-resi-i-mbappe.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Další rána pro PSG. Neymar musí na operaci, zdravotní trable řeší i Mbappé"

Post a Comment

Powered by Blogger.