Search

Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, dluhy nemáme, hlásí finanční ředitel Slavie

Neklid kolem CEFC začal ve čtvrtek, když se v čínských médiích objevily zprávy, že předseda představenstva CEFC Jie Ťien-ming je vyšetřován kvůli podezření z hospodářské kriminality. Tyto informace firma odmítla. Manažer je mimo jiné členem poradního týmu prezidenta Miloše Zemana.

Nyní rovněž popírá, že by její vedení převzal někdo jiný. "Shanghai Guosheng Group je respektovaná a prestižní čínská firma a pro CEFC China by bylo vždy ctí s ní obchodně spolupracovat, podobně jako s jinými stejně prestižními partnery. Můžeme však kategoricky vyloučit, že by tato společnost převzala kontrolu nad společností CEFC China. Firmu řídí právoplatně zvolené orgány společnosti," sdělila dnes čínská firma ČTK.

Ve Slavii vylučují, že by spekulace o CEFC měly jakýkoliv vliv na chod klubu, který zítra čeká ligový zápas v Mladé Boleslavi. „Jen dnes přišlo na účet klubu od majitelů 50 milionů Kč. Díky majitelům nemáme žádné pohledávky a dluhy. Děkuji jménem všech slávistů,“ napsal finanční ředitel Daniel Konrád na Twitter, jeho zprávu pak sdílel také předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Skupina CEFC působí kromě energetiky především ve financích a průmyslu. Podle vlastních údajů je největší soukromou společností v Šanghaji a sedmou největší privátní firmou v Číně. Kromě Slavie v Česku koupila podíly například v aerolinkách Travel Service, v internetové cestovní agentuře Invia.cz, kapitálově vstoupila do J&T Finance Group, ovládá Pivovary Lobkowicz Group.

Stadion v Edenu je v zástavě. Číňané si na domov Slavie půjčují miliardy
Šéf Slavie Tvrdík o VIP fanoušcích z Číny: Viděli, kam dávají peníze

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2017-18/328438/rozruch-kolem-cefc-majitel-poslal-50-milionu-dluhy-nemame-hlasi-financni-reditel-slavie.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Rozruch kolem CEFC? Majitel poslal 50 milionů, dluhy nemáme, hlásí finanční ředitel Slavie"

Post a Comment

Powered by Blogger.