Search

Samková ovládla snowboardcross Světového poháru v La Molině

Olympijská vítězka ze Soči a třetí z nedávno skončených her v Koreji v sezoně zvítězila podruhé. V lednu nenašla Samková přemožitelku v tureckém Erzurumu.

Z páteční kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Ve čtvrtfinále si dojela pro bezpečný postup za Nelly Moenneovou Loccozovou z Francie a stejně skončilo i semifinále. Svěřenkyně Marka Jelínka sice hůře odstartovala, ale po výborném manévru při nájezdu do klopené zatáčky se posunula z třetího na druhé místo.

Ve finále Samková naopak odstartovala dobře, na zvlněné části se dostala před soupeřky a s velkým náskokem si dojela pro první místo.

Čtyřiadvacetiletá česká snowboardistka se díky zisku 1 000 bodů posunula na šesté místo v celkovém pořadí, ale už nemá šanci zaútočit na pohárové prvenství. Kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu Samková vynechala šest závodů. Do konce zimy se pojedou ještě dva.

V čele hodnocení disciplíny je olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, která v skončila v La Molině po pádu ve čtvrtfinále.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/eva-samkova-snowboardcross-svetovy-pohar-la-molina-fhr-/lyzovani.aspx?c=A180303_123204_lyzovani_par

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Samková ovládla snowboardcross Světového poháru v La Molině"

Post a Comment

Powered by Blogger.