Search

Samková po zisku olympijského bronzu vyhrála v La Molině závod SP

Praha - Eva Samková vyhrála první závod Světového poháru ve snowboardcrossu po zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V La Molině si připsala devátý triumf v seriálu SP v kariéře. Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká naopak poprvé v sezoně nevyhrála kvalifikaci závodu Světového poháru na snowboardu. V tureckém Kayseri dnes skončila po dvou kvalifikačních jízdách v paralelním obřím slalomu slalomu třetí.

Samková, olympijská vítězka ze Soči a bronzová z nedávno skončených her v Koreji, v sezoně zvítězila podruhé. V lednu nenašla Samková přemožitelku v tureckém Erzurumu.

Z páteční kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Ve čtvrtfinále si dojela pro bezpečný postup za Nelly Moenneovou Loccozovou z Francie a stejně skončilo i semifinále. Svěřenkyně Marka Jelínka sice hůře odstartovala, ale po výborném manévru při nájezdu do klopené zatáčky se posunula z třetího na druhé místo.

Ve finále Samková naopak odstartovala dobře, na zvlněné části se dostala před soupeřky a s velkým náskokem si dojela pro první místo.

Čtyřiadvacetiletá česká snowboardistka se díky zisku 1000 bodů posunula na šesté místo v celkovém pořadí, ale už nemá šanci zaútočit na pohárové prvenství. Kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu Samková vynechala šest závodů. Do konce zimy se pojedou ještě dva.

V čele hodnocení disciplíny je olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie, která v skončila v La Molině po pádu ve čtvrtfinále.

Ledecká nevyhrála kvalifikaci Světového poháru na snowboardu

Ledecká vyhrála osm kvalifikací v řadě, včetně té před týdnem na olympiádě v Pchjongčchangu, kde si poté dojela pro zlatou medaili. Nyní v Kayseri ale byla třetí po první jízdě v červené dráze a stejné místo obsadila i v součtu časů s jízdou v modré. Ztratila skoro vteřinu na vítěznou Milenu Bykovovou z Ruska. Druhá v kvalifikaci skončila Rakušanka Daniela Ulbingová.

Ledecká startuje poprvé po olympijských hrách, na kterých získala dvě zlata. Vedle snowboardu vyhrála i lyžařský superobří slalom.

Čeští běžci na lyžích ve sprintu SP v kvalifikaci neuspěli

Čeští běžci na lyžích neprošli v dnešním sprintu volnou technikou na Světovém poháru v Lahti kvalifikací. Petra Nováková a Luděk Šeller obsadili shodně 47. místo, Kateřina Beroušková, která se na olympijských hrách v Pchjongčchangu probojovala do vyřazovacích bojů, skončila na 48. příčce. Michal Novák byl jednapadesátý.

Kvalifikaci mužů ovládl vedoucí muž průběžného pořadí SP Johannes Hösflot Klaebo z Norska. Ženám dominovala Hanna Falková ze Švédska. Šellera od postupu do finálové třicítky dělilo 2,21 sekundy, Novákové scházely čtyři sekundy.

Skikrosařka Kučerová dojela na SP v Rusku osmá

Česká skikrosařka Nikol Kučerová obsadila osmé místo v závodu Světového poháru v Solněčné Dolině v Rusku. Zvítězila Švýcarka Fanny Smithová, bronzová medailistka z olympijských her v Pchjongčchangu a úřadující vicemistryně světa.

Výsledky závoduSP ve skikrosu v Solněčné Dolině:                   

Závod SP v akrobatickém lyžování v Solněčné Dolině v Rusku - skikros:

Muži: 1. Lenherr (Švýc.), 2. Drury (Kan.), 3. Chapuis (Fr.).

Průběžné pořadí (po 9 z 11 závodů): 1. Bischofberger (Švýc.) 457, 2. Chapuis 389, 3. Fiva (Švýc.) 309.

Ženy: 1. Smithová (Švýc.), 2. Phelanová (Kan.), 3. Ofnerová (Rak.), ...8. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí (po 9 z 11 závodů): 1. Näslundová (Švéd.) 770, 2. Smithová 479, 3. Zacherová (Něm.) 474, ...18. Kučerová 112.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/samkova-po-zisku-olympijskeho-bronzu-vyhrala-v-la-moline-zavod-sp/1592951

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Samková po zisku olympijského bronzu vyhrála v La Molině závod SP"

Post a Comment

Powered by Blogger.