Search

Stramaccioni skončí, píší v Itálii. Sparta hledá nového trenéra

Už po podzimní části, kterou Sparta zakončila až na páté příčce, ve vedení klubu poklesla důvěra v trenéra Andreu Stramaccioniho. Italský odborník přesto dostal mandát, aby tým dál vedl. Po nadějné zimní přípravě se očekávalo, že Letenští na jaře vyletí vzhůru herně i výsledkově. Nestalo se ovšem ani jedno. Z úvodních tří kol pobrali Pražané pouhých pět bodů a v průběžném pořadí si nijak neposunuli.

Před nedělním zápasem proti Brnu šly kuolárem hlasy, že se Stramaccioniho pozice otřásá v základech. Rozhodnutou měly nejbližší tři střety se Zbrojovkou, v Karviné a proti Slavii. Už po prvním z nich je ale s největší pravděpodobností jasno. „Stramaccioni ve Spartě končí,“ oznámil italský list Gazetta Dello Sport. Podobnou informaci potvrdily portálu iSport.cz i další dva na sobě nezávislé zdroje. Nyní se čeká na oficiální oznámení klubu.

Sparta zároveň usilovně jedná o příchodu nového kouče. Bezprostředně po nedělním utkání zasedlo sportovní vedení klubu, které se ujednotilo na tom, že by nový trenér měl být z Čech. Podle informací serveru iSport.cz jsou ve hře tři jména. Pavel Hapal, Václav Jílek a Roman Pivarník. Všichni tři jsou ovšem pod smlouvou. Hapal vede slovenskou jednadvacítku, Jílek Olomouc a Pivarník Zbrojovku.

V očích letenského vedení se jedná o odborníky, kteří by mohli pokračovat v nastoupené cestě internacionalizace klubu, na kterou se Sparta vydala v létě. Jednalo by se tak o řešení s vizí do budoucna, nikoliv o krátkodobý záskok.

Vyvázat některého z nich nebude snadné, na Spartě ovšem věří, že budou mít nového kouče už během pondělí.

Martin Juhar (vlevo) poslal Zbrojovku do vedení
Martin Juhar (vlevo) poslal Zbrojovku do vedení
CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 1:1. Favorit ztratil i proti deseti
Další ztráta? Pro Spartu je děsivější zjištění, že se přes zimu nezlepšila
Pivarník chtěl Spartu porazit: Nesmíte z ní mít strach. Vyloučení bylo přísné

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2017-18/328715/stramaccioni-skonci-pisi-v-italii-sparta-hleda-noveho-trenera.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Stramaccioni skončí, píší v Itálii. Sparta hledá nového trenéra"

Post a Comment

Powered by Blogger.