Search

Baník vykřesal ve Zlíně plamen naděje, Jablonec v posledních minutách zachránil v Boleslavi remízu

Fotbalisté Baníku bodovali potřetí v řadě, když zvítězili na hřišti Zlína 2:0. Ostravu poslal už v 6. minutě do vedení Jirásek. Baník měl další šance na zvýšení vedení, ale nedokázal je proměnit. V dramatickém závěru vítězství Ostravy potvrdil Denis Granečný. Jablonec remizoval s Boleslaví 1:1, stejně jako Olomouc s Jihlavou.

Zlín - Baník se naplno vrátil do boje o záchranu. Ostravští fotbalisté zvítězili díky brankám Jiráska a Denise Granečného ve Zlíně 2:0 a mají v tabulce 19 bodů. Na Brno a Slovácko už ztrácejí pouhý bod.

Jablonec na jaře poprvé ztratil

Fotbalisté Jablonce na jaře poprvé ztratili ligové body, když ve 23. kole jen remizovali 1:1 na hřišti Mladé Boleslavi.

Domácí vedli po brance Antonína Křapky, ale čtyři minuty před koncem vyrovnal Martin Doležal. Jablonec přišel o sérii šesti výher, ale udržel pátou příčku před Spartou. Boleslav nenavázala na vítězství z Plzně a doma čeká na výhru od října. V tabulce se ale posunula na deváté místo a má náskok pěti bodů na sestupové pozice.

Utkání dlouho nabízelo nepřesné kombinace a spíše hru ve středu hřiště bez vážnějších šancí. Až ve 28. minutě domácí zahrozili ze standardní situace, kdy Mageru vychytal brankář Hrubý. Z následného rohu už domácí udeřili díky chytrému signálu.

Mareš svůj roh hodně přetáhl, našel zcela volného Šušnjara, který vrátil míč před branku a Křapka jej tečoval mimo dosah brankáře. Pro mladoboleslavského obránce to byl první gól v nejvyšší soutěži, ve které za čtyři sezony odehrál 16 zápasů.

Jablonec se snažil rychle odpovědět, ale Kubistova tvrdá střela z 35 metrů skončila těsně vedle branky. A když hostům vyšla kombinace a Trávník byl v ideální pozici na hranici vápna, trefil jen protihráče.

Ve druhé půli se Boleslav dlouho dobře bránila, ale závěr patřil hostům. Nejprve v 84. minutě zahodil dobrou šanci proti svému bývalému klubu Chramosta a chvíli nato přišel roh, na Trávníkův centr si naskočil Doležal a dobře umístěnou hlavičkou vyrovnal.

V závěru byl ještě po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen Trávník, ale domácí toho už nestihli využít.

Olomouc remizovala s Jihlavou

Fotbalisté Olomouce pouze remizovali 1:1 s o záchranu bojující Jihlavou. Domácí Sigmu sice poslal do vedení Jakub Plšek, ale Jihlava dokázala po přestávce i v oslabení po vyloučení Kamsa Mary vyrovnat. Postaral se o to Pavel Dvořák.

Olomouc nastoupila bez zraněného Vepřka a vykartovaného Manzii. Jihlava zase bez nejlepšího střelce Ikauniekse, Zoubeleho a Buchty.

Připravujeme podrobnosti…

23. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)

Branky: 42. Plšek - 67. Dvořák. Rozhodčí: Houdek - Kříž, Kubr. ŽK: Jemelka - Mara, Rakovan. ČK: 54. Mara (Jihlava). Diváci: 3471.

Olomouc: Buchta - Sladký (72. Moulis), Radakovič, Jemelka, Hála (89. Yunis) - Zahradníček, Houska (74. Texl), Kalvach, Falta - Plšek - Řezníček. Trenér: Jílek.

Jihlava: Rakovan - Vaculík (65. Klíma), Štěpánek, Tlustý, Schumacher - Nový, Mara, Ljovin, Popovič (77. Keresteš) - Fulnek (90. Opluštil), Dvořák. Trenér: Svědík.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 28. Křapka - 87. Doležal. Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Matějovský, Jánoš, Valenta, Konaté - Trávník. ČK: 90. Trávník. Diváci: 3773.

M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Šušnjar, Křapka - Jánoš - Konaté, Matějovský (46. Hubínek), Mareš (85. Ladra) - Přikryl (60. Valenta), Magera. Trenér: Weber.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista - Masopust (88. Diviš), Trávník, Považanec (56. Doležal), Jovovič (76. Hanousek) - Chramosta. Trenér: Rada.

Fastav Zlín - Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 6. Jirásek, 90+1. Granečný. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Wilczek. ŽK: Bačo - Baroš. Diváci: 5898.

Zlín: Zlámal - Kopečný (68. Mehanovič), Bačo, Gajič, Bartošák (87. Džafič) - Vukadinovič, Jiráček, Hronek, Traoré, Holzer - Vyhnal (65. Beauguel). Trenér: Petržela.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman - De Azevedo, Hlinka, Hrubý, Jirásek (46. Granečný) - Poznar (71. Diop), Baroš (90. Psyché). Trenér: Páník.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/fotbal/ceska-liga/fotbalova-liga/r~f14dfc763a7411e880d30cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Baník vykřesal ve Zlíně plamen naděje, Jablonec v posledních minutách zachránil v Boleslavi remízu"

Post a Comment

Powered by Blogger.