Search

FOTBAL ON-LINE: Baník veze zlaté body k záchraně! Vítězná série Jablonce skončila, pražským S se dařilo

Vít Černý,ČTK

V Brně šlo oběma soupeřům o hodně. Předposlední Zbrojovce o záchranu, druhé Slavii pak o uhájení startu v kvalifikaci Ligy mistrů. Vyrovnaný zápas rozhodla hlavička střídajícího Stanislava Tecla z 71. minuty zápasu, Brňané zůstali na předposledním patnáctém místě. Domácí se znovu trápili v koncovce a jejich gólový půst narostl již na 400 minut. Sešívaným se proti Zbrojovce dlouhodobě daří - vyhráli posledních pět vzájemných zápasů při skóre 13:1.

Sparta potřebovala utnout dlouhou sérii pěti remíz v řadě a proti tápající Dukle roli favorita potvrdila bezezbytku. Doma ji porazila pošesté za sebou a na Letné od dejvického soupeře ani v osmém zápase samostatné ligy nedostala gól. Sama naopak dala tři, o dvě trefy se postaral Josef Šural.

Letenští se na čtvrtý pokus dočkali premiérové výhry pod trenérem Pavlem Hapalem, kterému vyšel jubilejní 100. zápas v české nejvyšší soutěži. Sparta tak z šestého místa dál ztrácí šest bodů na druhou Slavii.

Zatímco Olomouc je čtvrtá, Jihlavě stále hrozí sestup, vzájemný duel ale skončil dělbou bodů. Hosté dokázali odvrátit porážku po přestávce i v oslabení po vyloučení Kamsa Mary. Hanáci tak promarnili šanci odskočit na pohárových příčkách pronásledovatelům, zatímco Jihlava odskočila pásmu sestupu na rozdíl tří bodů. Hanáci ve 12 domácích zápasech ale ještě neprohráli (7 výher, 5 remíz).

Jablonec na jaře po šesti výhrách ztratil první body. Mladá Boleslav, která minule senzačně vyhrála v Plzni, dlouho vedla a Severočechy zachránil od první porážky v jarní části sezóny až v 87. minutě Doležal. Ve Zlíně se hrál pikantní duel o záchranu. Trenér domácích Petržela vedl Baník, kouč Páník zase nedávno zamířil do Ostravy po odvolání ze Zlína...

Nakonec se radovali fotbalisté Baníku, kteří bodovali potřetí za sebou a po výhře 2:0 ztrácejí na nesestupovou pozici, na které je čtrnácté Slovácko (ovšem s nedělním utkáním v Karviné k dobru), už jen bod.

Liberci jde proti Teplicím o udržení třetí příčky. Jeho kanonýr Pulkrab je se sedmi góly nejlepším střelcem jara, trefil se v každém zápase.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/synot-liga/clanek/978240--fotbal-on-line-banik-veze-zlate-body-k-zachrane-vitezna-serie-jablonce-skoncila-prazskym-s-se-darilo.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "FOTBAL ON-LINE: Baník veze zlaté body k záchraně! Vítězná série Jablonce skončila, pražským S se dařilo"

Post a Comment

Powered by Blogger.