Search

Boj o návrat do elitní skupiny Davis Cupu začal Veselý suverénně. Soupeři povolil jedinou hru

Jiří Veselý v prvním utkání Davis Cupu proti Izraeli Edana Lešema skolil za méně než hodinu jednoznačně 6:0, 6:1. O druhý bod bude hrát proti soupeřově jedničce Dudi Selovi Adam Pavlásek.

Ostrava - Jiří Veselý splnil roli favorita a získal první bod českých tenistů v utkání druhé divize Davisova poháru proti Izraeli. V úvodní dvouhře na antuce v porubské hale v Ostravě domácí jednička porazila Edana Lešema hladce 6:0 a 6:1. Druhý bod zkusí přidat Adam Pavlásek, jehož čeká premiéře ve dvouhře v týmové soutěži. Jeho soupeřem bude bývalý třicátý hráč světa Dudi Sela.

Veselý (65. v pořadí ATP) se opíral o více než dvousetkilometrovou rychlost servisu a soupeře z třetí stovky žebříčku úderově převyšoval. "Kanára" Lešemovi nadělil za 27 minut. Ve druhém setu se sice víc hrálo, ale Veselý nadále využíval slabého soupeřova bekhendu. Mohl znovu vyhrát s nulou, ale první mečbol nevyužil.

Za stavu 6:0 a 5:0 si tak Lešem udržel servis. Levou rukou hrající Veselý vzápětí zápas po 57 minutách ukončil. "Ale utkání nebylo tak jednoznačné, jak se zdá. Na začátku nervíky určitě byly, ale hnedka jsem získal brejk, dostal jsem ho pod tlak a zůstal jsem celou dobu pečlivý, což byl klíč," řekl Veselý.

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají nově pouze dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety. V sobotu začne ve 12:00 čtyřhra, po které budou následovat zbylé dvě dvouhry.

Tenisté začínají v soutěži o "salátovou mísu" novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří se postarali o tituly v letech 2012 a 2013. Potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu.

Utkání 2. kola evropsko-africké zóny tenisového Davisova poháru v Ostravě (antuka):

ČR - Izrael 1:0 po první dvouhře

Veselý - Lešem 6:0, 6:1.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:

Valencie: Španělsko - Německo 0:1 po úvodní dvouhře

Ferrer - A. Zverev 4:6, 2:6, 2:6.

Janov: Itálie - Francie 0:1 po úvodní dvouhře

Seppi - Pouille 3:6, 2:6, 6:4, 6:3, 1:6.

14:00 Varaždín: Chorvatsko - Kazachstán,

23:00 Nashville: USA - Belgie.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/tenis/davis-cup/r~e0a5432a399311e8a72bac1f6b220ee8/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Boj o návrat do elitní skupiny Davis Cupu začal Veselý suverénně. Soupeři povolil jedinou hru"

Post a Comment

Powered by Blogger.