Search

Veselý rozdrtil izraelského soupeře. Češi získali v Davis Cupu první bod

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil určil českou dvojkou Adama Pavláska. Třiadvacetiletý český tenista se tak poprvé v týmové soutěži představí ve dvouhře. V druhém pátečním duelu vyzve největší izraelskou hrobu Dudiho Selu, 98. hráče ATP.

„Celý týden jsem se tady dostával do formy. Rád bych ukázal sobě i okolí, že umím hrát solidní tenis. Mám vnitřní motivaci, aby mě utkání proti Izraeli zase nakoplo,“ řekl Pavlásek.

Oba soupeři se velice dobře znají. Často spolu na turnajích trénují, na okruhu se ale střetli pouze jednou. Jasně dominoval Sela, jenž ztratil pouze tři hry.

„Ze všech čtyř povrchů má nejméně rád antuku. Hodně hraje ze základní čáry a na antuce by mu nečekané odskoky míčku nemusely sedět,“ přidal Pavlásek.

Veselý dovolil soupeři jedinou hru

Veselý vs. Lešem

Utkání jsme sledovali podrobně.

V útulné hale pro 2 500 fanoušků začali čeští tenisté novou daviscupovou kapitolu. Bez dlouholetých tahounů Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka a s jasným cílem: po pádu do druhé divize pokusit se o návrat zpět mezi elitu.

V druhém kole evropsko-africké zóny musí zdolat izraelský výběr, aby si v záři zahráli baráž.

A úvodní duel česká jednička Jiří Veselý zvládla náramně. Ani se 65. hráč žebříčku ATP příliš nezapotil.

Jeho soupeř Edam Lešem kupil na nenáviděné antuce jednu chybu za druhou. Těžko se vypořádal s nezvyklým odskokem, nefungovala mu ani změna hry, když začal nabíhat na síť. Veselý se soupeři neustále tlačil do bekhendu. Vyplatilo se.

Nový formát

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

V prvním setu nedal český hráč Izraelci žádnou šanci a za 27 minut nadělil Lešemovi potupného kanára. Obraz hry se nezměnil ani v druhé sadě.

„Bylo to nejjednodušší vítězství v Davis Cupu. Ve druhém setu na mě dopadla trochu nervozita a unikla mi ta třešnička na drotu, kdy vyhrajete dvakrát 6:0,“ řekl Veselý v rozhovoru pro Českou televizi.  

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/davis-cup-cesko-izrael-druha-divize-patek-zpravodajstvi-pkg-/tenis.aspx?c=A180406_124024_tenis_dm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Veselý rozdrtil izraelského soupeře. Češi získali v Davis Cupu první bod"

Post a Comment

Powered by Blogger.