Search

Eratův dravý průnik v poslední minutě rozhodl. Kometa je po výhře krok od finále

Krok od finále. Hokejisté brněnské Komety vyhráli i třetí utkání semifinálové série play-off extraligy nad Plzní a vedou už 3:0 na zápasy. Výhru 3:2 zařídil dravý průnik brněnské hvězdy Martina Erata.

Do sestavy Komety se už vrátili marodi obránce Michal Barinka a útočník Tomáš Vincour. Plzeň věděla, že musí už nutně zvítězit, a tak vstoupila do utkání aktivněji. V dobré příležitosti po chybné rozehrávce beka Jana Štencla se ocitl Denis Kindl, ale na Marka Čiliaka si nepřišel. Na druhé straně chytal spolehlivě i Miroslav Svoboda, který zneškodnil například velkou šanci Radima Zohorny z bezprostřední blízkosti.

Jenže jako první opět udeřila Kometa. Martin Nečas před koncem třetiny objel Svobodovu branku, vrátil před ní puk a Hynek Zohorna doklepu do prázdné brány. Zdálo se, že stejně jako v Plzni Brňané převezmou aktivitu, ale stále hosty nepřehrávali.

V 36. minutě naopak indiáni vstřelili vytoužený gól. Od modré čáry nastřelil puk obránce Michal Moravčík, a ten zapadl za bezmocného Čiliaka před níž clonilo několik hráčů a měl zakrytý výhled. Videorozhodčí ještě zkoumal, zda nedošlo ke hře vysokou holí, ale střelu nikdo netečoval a branka byla uznána.

Ve třetí třetině čaroval Svoboda, pochytal několik velkých šancí. Ovšem skórovala opět Kometa. Ve 49. minutě Plzeň propadla a ze strany si do výhodné pozice nabruslil Tomáš Vondráček. Střelou nad beton hostujícího brankáře poslal domácí svou druhou brankou v play-off do vedení 2:1.

Vedení obhájce titulu trvalo pouze 34 sekund, když Moravčík nastřelil puk před Čiliaka. Po odrazu od brusle se před brankou zorientoval nejlépe Milan Gulaš a bekhendovou dorážkou uspěl. Utkání se přelévalo ze strany na stranu než jej rozetnul 57 sekund před koncem Martin Erat. Prosmýkl se mezi dvěma obránci, bekhendem skóroval a rozjásal brněnské publikum.

Kometa Brno – Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. H. Zohorna (Nečas), 49. Vondráček (Mallet, Štencel), 60. M. Erat (Vincour, O. Němec) – 36. Moravčík, 50. Gulaš (Moravčík, Stach). Rozhodčí: Hradil, Pešina – Gebauer, Lhotský. Diváci: 7700 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Haščák, L. Čermák (C), Vondráček.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Pulpán – Gulaš (A), Mertl, Kantner – Indrák (A), Kratěna, Stach – Schleiss, Kracík, D. Kindl – T. Kubalík, Preisinger, Hollweg.

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/hokej/eratuv-dravy-prunik-v-posledni-minute-rozhodl-kometa-je-po-vyhre-krok-od-finale-20180404.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Eratův dravý průnik v poslední minutě rozhodl. Kometa je po výhře krok od finále"

Post a Comment

Powered by Blogger.